Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Scandările ultrașilor steliști nu au trecut neobservate în tabăra mureșeană

Adrian Eftimie

Adrian Eftimie
01.05.2015

Foto: Răzvan Păsărică

După un an de pauză, BC Mureș Târgu Mureș este cu un pas în finala Ligii Naționale de Baschet masculin. Gruparea pregătită de Audrius Prakuraitis s-a impus în ambele partide desfășurate la Sala Polivalentă din București, la diferențe de șase respectiv patru puncte. Mureșenii conduc cu scorul de 2-0 la general și mai au nevoie de o singură victorie pentru a avansa în ultimul act al competiției.

Și de această dată ultrașii echipei gazdă au fost prezenți în Sala Polivalentă din București, acolo unde și-au susținut fanatic favoriții. Un moment mai puțin plăcut s-a petrecut la începutul partidei de miercuri, când ultrașii steliști au apelat la mai multe scandări rasiste la adresa adversarului. La scurt timp conducerea clubului mureșean a sesizat comisarul partidei, care la rândul său a atenționat organizatorii.

Site-ul nostru a contactat conducerea clubului din Târgu Mureș pentru a afla mai multe detalii. Până la această oră oficialii mureșeni au declarat că nu intenționează să depună memoriu.

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    O galerie ce mai trebuie sa invete
    Nu stiu in ce masura aceasta galerie ajuta echipa Stelei intrucat, in cea mai mare parte a meciului, este defazata in raport cu ceea ce se intampla pe teren. Indiferent de cine ataca, scandarile lor curg monoton fara diferente de intensitate, fara presiune pe adversari, fara sa tina cont ca favoritii bat libere si au nevoie de liniste samd. In momente critice ale meciului, restul salii reactioneaza mult mai bine.

    cu 8 ani în urmă (01.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Opio:

      mda
      alexknicks, ne pare rau ca nu ne comportam ca in NBA, cu defence, offence s.a.m.d. Peluza SUD Steaua actioneaza ca mai toate peluzele ultra, adica se incurajeaza in continuu echipa.un ULTRAS nu se vine sa se uite la meci,sa huiduie arbitrajul, ci sa impinga echipa de la baschet.Uita-te te rog pe youtube la meciuri de baschet din serbia, grecia, turcia si ai sa vezi ca nu fac liniste la aruncarile libere s.a.m.d. Intr-adevar frustrarea e mare din partea unora pentru ca nu vor avea niciodata o asemenea galerie... Da , mai facem si noi greseli, ca doar suntem oameni...Asa ca nu mai aruncati cu noroi in noi, si apropo, multi avem facultati grele in spate, nu suntem si nu vom fi masa de manevra.Am vazut ca unii o dau in politica... politica nu are ce cauta intr-o peluza, doar la dinamo, la PCH ;)

      cu 8 ani în urmă (04.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DaKoS :

    galerie?
    Pai aia sunt doar o gloata de maimute ce urla strigatele pe care le au in program si atat. Nu au nicio legatura cu ceea ce se intampla in teren. Imi amintesc ca in sala Mihai Viteazu, erau la un meci doi in spatele panoului care urlau si zgaltaiau instalatia panoului....panou la care Steaua ataca in acea repriza :)
    Daca jucatorii de la Steaua bat faule la panoul de langa ei, atunci sar ca apucatii si tipa.... daca adversarul arunca libere stau linistiti...
    Discutie intre un jandarm si un suporter la intrarea in sala:
    Jandarm: Ce vrei sa faci cu astea la meci? (Ii gasise ceva in geanta).
    Suporter: Pai nu am venit pentru meci.
    Jandarmul, mirat: Dar de ce esti aici?
    Suporterul: Ca sa sustin echipaaaaaaaa pana la moarteeeeeee

    cu 8 ani în urmă (01.05.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    wikipedia
    Ungurii sunt alta rasa??? Stanescu este disperat ca nu are suporteri si apeleaza la niste tineri care zici ca au evadat din Zoo.

    cu 8 ani în urmă (01.05.2015) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    haios
    e haios pt.ca oriunde joaca BC Mures se scandeaza faza cu ungurii(chiar si in Sibiu)dar in afara de antrenorul secund si jucatorul Jakab(joaca 5 minute pe sezon) echipa chiar nu are nici o treaba cu ungurii.ca 70% din suporteri sunt de etnie maghiara e alta poveste...

    cu 8 ani în urmă (01.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe #32 :

    Jakab si restul
    Lazar Laszlo, Polyak Laszlo, Barabasi Csongor. Si ei sunt in echipa.

    cu 8 ani în urmă (01.05.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    "ultrasi stelisti"?!
    Salutare... cred ca nici un suporter de baschet in completitudinea facultatilor mentale nu crede ca prezenta galeriei de fotbal a setelei la meciurile de baschet este oportuna. Sa fim seriosi, acesti derbedei nu au nici o treaba cu sportul. Sportul inseamna fair play, inseamna diversitate, inseamna sa iti respecti adversarul. Astia nu isi respecta nici propria echipa, asta in cazul in care stiu care e echipa lor.

    Chiar a aparut in prosport un articol unde cica "atmosfera de NBA la meciul stelei cu BC Mures". Nu doar ca acel articol m-a facut sa rad in limba engleza, dar ma gandesc cat de mult s-a umplut de penibil dsoara Paraschiv, care cica a scris articolul.

    Eu personal prefer sa se joace cu sala goala, sau doar cu 50 de spectatori decat cu derbedei care injura, incita sau striga "GOOOL" cand vre-una dintre echipe marcheaza un cos.

    cu 8 ani în urmă (01.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    ultrasi stelisti
    Păi, vicepreședintele FRB s-ar putea să se autosesizeze în acest caz. Aaa! El este președintele Stelei! Cu atât mai mult. Poate să -și dea o amendă frumușică. Scoate din buzunarul drept și o bagă în stânga.
    Hai România!

    cu 8 ani în urmă (02.05.2015) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    trist dar adevarat
    aceasta problema a ultrasilor nu este una noua si nici nu va fi rezolvata in curand. ci tot respectul pentru fenomen cand este vorba de a-ti sustine echipa in mod civilizat si cu coreografii elaborate
    , din pacate din momentul in care o galerie devine politizata, faiplay-ul dispare, si ajungem intr-o situatie in care nu exista invingatori. f multe galerii au fost contaminate de elemente de extrema dreapta care influenteaza cu usurinta si acei membrii care altfel nu ar avea manifestari extremiste. bannere, scandari, provocari, sunt la ordinea zilei pt ca multi vin la meciuri numai pt ca asa isi gasesc o scena pe care isi pot refula aceste porniri. desigur aceste elemente exista si in vest, cu o doferenta: acolo gasesti si galerii care sunt de orientare de stanga si galerii ferm apolitice. in estul europei cele mai multe galerii organizate (99% de fotbal) sunt influentate de tribalism, xenofobie, rasism. este usori sa inregimentezi tineri care nu au o educatie potrivita si sunt usor vrajiti de cultul agresivitatii: prin aceste scandari, simboluri, etc ei emana un aer care sa fim sinceri este destul de amenintator pt suporterul de rand. acum vorbind strict de stelisti, vazand la tv lideri de galerie cu tatuaje imenae cu swastici, etc, nu ma surprinde nici scandarile respective. prin bannerele lor etc este clar ca se declara o galerie ultra-nationalista, care este dreptul lor, problema insa apare in momentul in care ei ataca alte etnii,etc. ajung 3-4 indivizi cu voce tare care sa manipuleze o intreaga gloata sa atrige acestee lozinci, ceea ce s-a intamplat si la sibiu. sunt constient ca nu o sala intreaga a strigat la unison scandarile xenofobe si ca multi spectatori au fost revoltati ga galeria echipei lor se injoseste astfel. clar ca nici un cetatean de etnie maghiara nu o sa emigreze in graba numai pt ca niste descreierati striga asta pe un stadion/intr-o sala. e usor sa iti generezi o cantitate de ura artificiala catre a alta categorie de persoane (etnie in acest caz) cand traiesti la sute de km de ei si nu ai contact direct ci esti manipulat de altii cu intentii ascunse. asa este si in cazul ultrasilor unguri care s-au batut la bucuresti cu jandarmii inainte de meciul romania-ungaria, multi au venit numai pt scandal si pt a provoca, sunt la fel de xenofobi, in plus la ei exista si o puternica tenta antisemita. la mures niciodata nu se va intampla asa ceva in sala pt ca aici etniile traiesc amestecate de secole, multi provin din familii mixte, pracric toti au prieteni si rude din etnia cealalta. este clar ca fraze de genul 'toti romanii/ungurii sunt ********...' sunt numai prejudecati stupide. noi, cei care mergem la meciuri pt spectacolul sportiv, putem numai sa ne distantam de ademenea incidente nedorite si sa ne educam copii in spiritul fair-playului si aprecierii reciproce...

    cu 8 ani în urmă (02.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!