Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Scandal în LNBF după victoria Universității Cluj-Napoca în fața ACS Sepsi SIC

Eduard Popa

Eduard Popa
04.02.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe acuzată și ea că a pierdut intenționat partida cu Universitatea Cluj-Napoca -
Foto: Manases Sandor

Acuzații dure lansate în Liga Națională de Baschet feminin, la adresa Federației Române de Baschet, ca urmare a victoriei Universității Cluj-Napoca în fața liderului ACS Sepsi SIC, formație care până la ora meciului de sâmbătă înregistraseră victorii pe linie. Mărul discordiei este locul cinci în clasament, poziție ce asigură prezența în prima urnă valorică în faza a doua a campionatului, fază premergătoare playoff-ului. Datorită victoriei obținute pe teren propriu în fața ACS Sepsi SIC, Universitatea Cluj-Napoca a luat fața celor de la ICIM FCC Arad.

Ca urmare a acestui rezultat, presa locală din Arad a criticat în termen vehemenți forul românesc acuzându-l de complicitate la trucarea jocului de la Sala Sporturilor "Horia Demian". Articolul publicat de jurnalistul Daniel Scridon, pentru publicația aradon.ro, titrează "Învinse (și) de jocurile de culise" și mustrează clubul din județul Covasna alături de forul românesc "Rușine Sepsi, rușine FRB".  

Ceea ce părea un scenariu SF, s-a împlinit. Cu complicitatea tacită a mai marilor Federaţiei Române de Baschet, care nu putea să-l lase „din braţe” pe slugarnicul Dragan Petricevici, eternul antrenor al lotului naţional de senioare. După victoria „cu cântec” de la Braşov, clujencele au reuşit „minunea” de a depăşi campioana en-titre, Sepsi Sf. Gheorghe, echipă care şi-a pătat onoarea şi rubrica imaculată din dreptul înfrângerilor. Totul ca U Cluj să prindă locul 5, iar Petricevici să nu fie dat afară de la cârma echipei de pe Someş - conform sursei mai sus menționate. 

O altă publicație locală, sportarad.ro, relatează că pe Someș a avut loc un "simulacru de meci", în timp ce managerul Marcel Urban a afirmat că se aștepta la rezultatul dintre cele două formații.

Mă așteptam la rezultatul de la Cluj, nu este nicio surpriză pentru mine. Nu ne afectează cu nimic, pentru că una din strategiile noastre de anul acesta a fost legat chiar de posibilitatea de a nu intra în primele cinci echipe (...) Nu mă provocați, că nu are rost. De această dată, nu voi fi acid. S-a întâmplat și gata. Mă întreb doar dacă am fi avut și noi arbitri de Divizia Națională în Arad ar fi fost ei delegați la meciul dintre Universitatea și Sepsi, așa cum avem noi parte de arbitri din Cluj? Orice alte cuvinte sunt de prisos, să fie toți sănătoși, noi ne vedem de drumul nostru și mai vorbim în play-off.

Acuzațiile au continuat si pe social media, acolo unde profilul ICIM Arad i-a acuzat de "corectitudine", în mod ironic, pe cei de la ACS Sepsi SIC afirmație ce a generat un val de injurii la adresa echipei din județul Covasna. 

De partea cealaltă a baricadei s-a aflat publicația ziardearad.ro, care l-a acuzat pe managerul FCC Arad de lipsă de imparțialitate.

Dupa ce ca a avut 5 infrangeri consecutive in debutul campionatului, Marcel Suburban a avut tupeul aseara, dupa victoria facila in fata unui adevrsar ultraslabit, Muresul, sa se innegreasca si mai mult de suparare vazand victoria superba a clujencelor de la Universitatea care au administrat o bataie sanatoasa echipei Sepsi, conducand de la un capat la altul meciul.

Curajos ca un popandau ud la coada, Suburban a inceput sa insinueze anonim pe grupurile de Facebook, fara sa aiba oua sa isi asume in nume personal o pozitie oficiala, ca fetele de la Sepsi s-ar fi lasat batute intentionat, nu care cumva sa ajunga Luceafarul baschetului romanesc, Marcel Suburban, in grupele 1-5 - Întregul material poate fi accesat aici.

Rămăne de urmărit dacă Federația Română de Baschet se va autosesiza prin intermediul Comisiei de Disciplină, ca urmare a acuzelor de complicitate la trucare a unui meci adresate forului românesc. 

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Oare?
    Chiar cu Clujul sa se lase batuta, echipa cu care are are probleme de orgoliu de rezolvat de la conflictul cu imnul tarii?

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe wuzzyfuzzy :

    ati omis "cirease de pe tort"
    https://www.ziardecluj.ro/sergiu-gherdan-sefu-la-echipele-de-baschet-satu-mare-alba-iulia-timisoara-si-la-tot-campionatu-suparat-pe-victoria-universitatii-dar-exista-baschet-bun-si-fara-sergiu-gherdan

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Un reputat om de baschet, nu-i dau numele, mi-a zis de vineri care va fi deznodământul! Nu va surprins in ce componentă a jucat Sepsi? In cate meciuri cu miză au jucat atâtea minute Hutanu sau Kovacs la Sepsi? De ce s-au certat Mikes si Rusz in timpul jocului? Cum a fost dată această brigada de arbitri (Epure si Sandulache supervizati de Lolo, Bukuresti era potrivit intre ei precum nuca in perete)? Prea mult putred in acest joc! Nu in ultimul rand, a mai fost anul trecut un meci cu cântec in grupa valorica 1-5, castigat de Cluj! Gurile rele spun ca acel meci a fost abordat mai lejer de Sepsi doar pt a lăsa Târgoviște mai in urma!

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    eu am stat
    la 3 metri de teren si n am "mirosit" nimic. Bine, nu stiam tot contextul lnbf...mie mi s a parut un meci de lupta in care sepsi a ratat f mult si cj le a intrat f bine. Atata tot. Deci venind din afara, nestiind tot contrextul, chiar nu mi s a parut nimic suspect.

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Iaca! Iaca! Iaca!!
    Parerea mea e sa il asteptam pe laca sa faca o prezentare a situatiei. El stie tot.

    cu 6 ani în urmă (05.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!