Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Schimbare de conducere la CSM Târgoviște după plecarea lui Ciprian Prisăcaru

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.07.2018

Ciprian Prisăcaru a renunțat la conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgoviște pentru a merge director la Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Interimatul la club va fi asigurat de Cristian Savu, despre care presa locală scrie că este finul fostului primar Gabriel Boriga.

Ciprian Prisăcaru și-a oficializat ieri plecarea de la CSM Târgoviște într-o conferință de presă. Acesta a ajuns la conducerea clubului în septemrie 2016 după un concurs la care a candidat singur, după cum notează db-sport.ro.

„Nu am avut un mandat ușor la CSM Târgoviște. Am preluat un club cu foarte multe probleme. Am satisfacția că, în acești aproape doi ani, nu am acumulat datorii. Problemele pe care le știe toată lumea sunt mai vechi. Ne-am lovit de multe piedici, inclusiv din Târgoviște, de aici, de la noi din oraș, unde s-a dorit desființarea echipei de baschet. Ne-am luptat să o ținem în viață, să nu se întâmple ca acum opt ani (n.r. în 2010 MCM Târgoviște a dispărut după un parcurs foarte bun în Europa, plus eventul)”, a spus la conferința de presă Ciprian Prisăcaru, citat de db-sport.ro.

La conferință a vorbit și primarul din Târgoviște, Daniel Stan.

„Aș descrie ca onorabil bilanțul CSM Târgoviște cu Ciprian Prisăcaru director. Cred că CSM-ul a fost prea cuminte în relațiile cu foștii colaboratori, care acum îi blochează activitatea. Indiferent cine vine la CSM Târgoviște, e clar că trebuie să fie respectate legile acestui stat. Vom scoate la concurs postul ocupat până astăzi de Ciprian. Va fi un interimat, nu avem ce face, trebuie să avem încredere în Cristian Savu. Despre jurnaliștii care au părăsit conferința nu mă pronunț. Am auzit și eu, din presă, de acele cifre. Cred că sunt prea mari. Dar fiecare răspunde pentru ce a declarat. Din punct de vedere juridic, noi suntem acoperiți. Mai departe, vor răspunde ei”.

Cristian Savu este vicepreședintele clubului, de la finalul anului trecut. Conform presei locale, acesta este finul fostului primar, Gabriel Boriga, cel care era edil și în sezonul când gruparea din Târgoviște a jucat în Euroligă.

CSM Târgoviște a evoluat în Liga 1 de baschet feminin în ultimul sezon, după șase ani în care a jucat în primul eșalon. În vara trecută s-a optat pentru participarea în liga secundă pentru că încă există  interdicțiile la transferuri internaționale cu care formația de baschet de lângă Turnul Chindiei se confruntă din cauza litigiilor cu Dikeoulakos și Matic. Echipa dâmbovițeană a câștigat titlurile la U18 și U20 în acest an și s-a impus în turneul de promovare pe care l-a găzduit.

Cătălin Tănase va rămâne în continuare pe banca târgoviștencelor, care le-au transferat pe Stoenescu și Kilin de la campioana ACS Sepsi SIC. Rămâne de văzut dacă Liga Națională de Baschet Feminin se va disputa cu grupe valorice din prima fază (cum a anunțat federația în luna mai) sau se va reveni asupra deciziei. Săptămâna viitoare se va întruni Consiliul Director al federației pentru a lua o decizie, iar miercuri va avea loc tragerea la sorți.

*foto: facebook Ciprian Prisacaru, CSM Targoviste

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!