Stiri Acvile

Scottie Wilbekin ar putea fi naturalizat de România pentru EuroBasket 2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.03.2017

Federația Română de Baschet se reorientează în privința jucătorului naturalizat pentru EuroBasket 2017. Scottie Wilbekin, jucător la Darussafaka Dogus, se află pe lista forului din țara noastră și ar putea primi pașaport românesc, după cum anunță libertatea.ro.

Scottie Wilbekin s-a născut pe 5 aprilie 1993 în Gainesville, Florida, Statele Unite ale Americii. El măsoară 1.88 metri și evoluează pe poziția 1.

Wilbekin 4 ani în NCAA la universitatea Florida. În 2014 el nu a fost draftat de nicio echipă din NBA. Primul contact cu baschetul profesionist l-a avut în Australia, acolo unde a jucat pentru Cairns Taipans. În 2015 a ajuns în Europa la AEK Atena, iar numai după jumătate de sezon a trecut la Darussafaka Dogus, acolo unde evoluează și în prezent.

În acest sezon, Scottie Wilbekin a bifat 23 de prezențe în Euroligă. El are medii statistice de 10.4 puncte, 3.1 pase decisive, 1.5 recuperări și 1.6 intercepții. Americanul are procentaje de 52% la 2 puncte, 37% la 3 puncte și 85% la linia de libere.

România i-a testat în vara precedentă pe Malcolm Armstead și Giordan Watson, ca variante pentru poziția 1. Regulamentul FIBA permite utilizare unui singur jucător naturalizat la nivelul echipelor naționale.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Naturalizare
    Pana la urma aceste naturalizari vor servi echipei nationale sau asiguram pasapoarte UE unor americani ? Sa intelegem ca primele 2 variante nu au corespuns si atunci incercam inca una ? Oricum Wilbekin este mult peste cei 2 testati.

    cu 7 ani în urmă (20.03.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    crestere
    vor sa asistam la o crestere demografica prin: rugby, handbal, baschet si cate sporturi mai sunt in care avem naturalizari

    cu 7 ani în urmă (20.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!