Stiri

Scouting TotalBaschet – Andriy Agafonov (Zalakeramia ZTE KK)

Andrei Ilie, Eduard Popa

Andrei Ilie, Eduard Popa
12.06.2019

andriy agafonov ungaria

TotalBaschet vă propune să trecem în revistă prestațiile reușite în sezonul 2018-2019 de foști jucători importanți ai Ligii Naționale de Baschet Masculin, care acum evoluează în străinătate, într-o serie numită “Scouting TotalBaschet”.

În vârstă de 33 de ani, baschetbalistul ucrainean a fost unul din cei mai buni jucători ai celor de la Zalakeramia ZTE KK în sezonul competițional 2018/2019. La capitolul capace, Agafonov a fost liderul echipei și s-a clasat pe locul 2 în campionatul Ungariei cu o medie de 1.4 capace/meci. A evoluat în 33 de partide, a petrecut în medie 30.5 minute pe parchet și a acumulat medii de 15.8 puncte, 6.6 recuperări, 1.4 pase decisive și 1.4 capace pentru un indice al eficienței de 18.4. A avut un procentaj de 54% la aruncările din acțiune și 83% la aruncările libere.

Alături de Zalakeramia ZTE KK, acesta a evoluat și în Adria Cup. A evoluat în 6 partide și a avut medii de 14.1 puncte, 5.3 recuperări, 1.3 pase decisive.

Cea mai bună prestație stagională pentru Andriy Agafonov s-a consemnat în acest an, pe 1 februarie, în partida câștigată pe teren propriu împotriva celor de la Falco Szombathely (echipă care tocmai s-a calificat în finala campionatului), 103-100. Baschetbalistul ucrainean a terminat partida în double-double, a evoluat 40 de minute și a strâns 28 de puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și o intercepție pentru un indice al eficienței de 40. A avut un procentaj de 71.4% la aruncările din acțiune, 69% la aruncările de 2 puncte (9/13), 100% la aruncările de 3 puncte (1/1) și 100% la aruncările libere (7/7). Pivotul ucrainean a mai atins în alte 3 partide un indice al eficienței de minim 30 pentru Zalakeramia ZTE KK.

Drept urmare a acestor evoluții excelente, în decembrie, clubul maghiar i-a prelungit contractul pentru încă un sezon jucătorului ucrainean.

Zalakeramia ZTE KK a terminat cu 14-20 la general și a ocupat locul 10 la finele acestui sezon competițional. 

Andriy Agafonov a evoluat pentru BCM U Pitești în sezonul competițional 2017/2018. A evoluat în 33 partide, a avut o medie de 27.9 minute petrecute pe parchet și a strâns medii de 16.5 puncte, 5.3 recuperări, 1.7 pase decisive și 1 capac.

Cea mai bună prestație a lui Andriy Agafonov pentru BCM U Pitești s-a consemnat în partida din deplasare împotriva celor de la BC Timișoara, încheiată cu victoria piteștenilor, 74-81. Pivotul ucrainean a evoluat timp de 33 minute, timp în care a strâns 29 de puncte, 4 pase decisive, 3 capace și 3 recuperări pentru un indice al eficienței de 35. Acesta a terminat cu 100% la aruncările din acțiune, 9/9 de 2 puncte și 2/2 de 3 puncte.

De asemenea, în sezonul petrecut alături de BCM U Pitești, Andriy Agafonov a stabilit un nou record personal. Acesta a înscris 30 de puncte în partida de pe teren propiu împotriva celor de la CSM CSU Oradea, partidă încheiată cu victoria bihorenilor, 93-98.

Pe lângă Zalakeramia ZTE KK și BCM U Pitești, Andriy Agafonov a mai evoluat în Europa pentru Khimik Yuzhny, Budivelnyk Kiev, Odessa, Crailsheim Merlins și Pieno Zvaigzdes.

Ceilalți jucători despre care am scris în rubrica „Scouting Totalbaschet”: 

Brandon Taylor 
Tyler Laser

*foto: facebook BCM U Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Agafonov
    Un jucator complet. Din fericire, sezonul asta am avut un pivot ce si-a facut treaba bine, cu o medie buna de puncte, recuperari si capace. Desi nu a adus atat de multe puncte ca Agafonov, Sturanovic a fost bun. Mult succes, Andrey!

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!