Stiri

Scouting TotalBaschet – Zeljko Sakic (Zielona Gora)

Andrei Ilie

Andrei Ilie
13.06.2019

zeljko sakic

TotalBaschet vă propune să trecem în revistă prestațiile reușite în sezonul 2018-2019 de foști jucători importanți ai Ligii Naționale de Baschet Masculin, care acum evoluează în străinătate, într-o serie numită “Scouting TotalBaschet”.

În vârstă de 31 de ani, Zeljko Sakic s-a dovedit a fi una din piesele de bază ale lui Zielona Gora în sezonul 2018/2019. La capitolul recuperări, baschetbalistul croat a fost liderul echipei cu o medie de 5.3 recuperări. Pe lângă aceste recuperări, acesta a mai avut medii de 9.4 puncte și 1.6 pase decisive pentru un indice al eficienței de 11.4. A terminat cu un procentaj de 56.7% la aruncările din acțiune, 34.7% la aruncările de 3 puncte și 84.5% la aruncările libere.

Alături de Zielona Gora, acesta a evoluat și în Liga VTB. Similar campionatului polonez, Zeljko Sakic a fost liderul echipei sale la capitolul recuperări cu o medie de 6.3 recuperări/meci. A evoluat în 23 de partide, unde a petrecut în medie 24.2 minute pe parchet și a acumulat medii de 9.1 puncte, 6.3 recuperări și 1.3 pase decisive.

Cea mai bună prestație din acest campionat pentru Zeljko Sakic s-a consemnat pe 29 decembrie 2018, în victoria de pe teren propriu, 99-71, împotriva celor de la Rosa Radom, echipă ce l-a avut pe parchet pe Obie Trotter, fostul conducător de joc al celor de la CSM CSU Oradea. Baschetbalistul croat a evoluat 21 de minute, timp în care a strâns 17 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă pentru un indice al eficienței de 24. A terminat cu 100% la aruncările de 2 puncte (6/6), 50% la aruncările de 3 puncte (1/2) și 100% la aruncările libere (2/2). 

În ceea ce privește Liga VTB, cea mai bună partidă a lui Zeljko Sakic a avut loc în acest an, pe 10 februarie, în victoria de pe teren propriu împotriva rușilor de la Avtodor Saratov, 108-100. Acesta a reușit un double-double de senzație, a strâns 19 puncte, 14 recuperări(din care 9 ofensive), 3 pase decisive și 2 intercepții pentru un indice al eficienței de 29.

De asemenea, tot în acest sezon, jucătorul croat și-a depășit propriul record de recuperări. Acesta a reușit 16 recuperări în înfrângerea de pe teren propriu, 78-80, împotriva celor de la Tsmoki Minsk în cadrul Ligii VTB.

Zielona Gora a terminat campionatul Poloniei pe locul 4. În finala mică, Zeljko Sakic l-a avut adversar pe Marcus Ginyard, un alt fost jucător al celor de la CSM CSU Oradea.

Zeljko Sakic a evoluat pentru U-BT Cluj-Napoca în sezonul competițional 2017/2018, echipă alături de care a cucerit medaliile de bronz în Liga Națională de Baschet Masculin. A evoluat în 42 de partide și a acumulat medii de 12.8 puncte, 6.1 recuperări și 2.7 pase decisive în 26 minute/meci. De asemenea, a evoluat în 14 partide alături de U-BT Cluj-Napoca în FIBA Europe Cup și a strâns medii de 12.6 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

Cea mai bună prestație a lui Zeljko Sakic pentru formația clujeană a avut loc pe 15 decembrie 2017, în victoria din deplasare, 94-105, împotriva celor de la SCMU Craiova. Baschetbalistul croat a terminat partida în double-double după ce a strâns 29 de puncte și 10 recuperări. Pe lângă acestea, a mai contribuit și cu 6 pase decisive pentru un indice al eficienței de 40. A avut un procentaj de 76% la aruncările de 2 puncte (10/13), 100% la aruncările de 3 puncte (1/1) și 100% la aruncările libere (6/6).

Pe lângă Zielona Gora și U-BT Cluj-Napoca, Zeljko Sakic a mai evoluat în Europa pentru Dubrava Zagreb, Zrinjski, Siroki Primorka, Montegranaro, BAXI Manresa, Lukoil Academic și Cibona.

Ceilalți jucători despre care am scris în rubrica „Scouting Totalbaschet”: 

Brandon Taylor 
Tyler Laser
Andriy Agafonov

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!