Stiri Liga I Feminin

Se cunosc grupele Ligii 1 de baschet feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.10.2017

Rapid și Agronomia au fost pe 2 și 3 la precedenta ediție

Federația Română de Baschet a publicat grupele și regulamentul Ligii 1 de baschet feminin. Sateliții celor 10 echipe din Liga Națională figurează în componența celor trei grupe, după ce Consiliul Director a respins memoriul cluburilor de retragere din eșalonul secund. Alături de acestea sunt 8 echipe cu drept de promovare  care merg automat la faza semifinală.

Iată componența celor trei grupe din faza de calificare:

Grupa A

Grupa B

Grupa C

1. CSM Târgoviște

1. CSU Ploiești

1. CS Baschet 2 Arad

2. CS Rapid București

2. CS Agronomia București

2. CS Universitatea 2 Cluj Napoca

3. CS Teleorman 2 Alexandria

3. C Sportul Studențesc București

3. CSM 2 Satu Mare

4. CS Phoenix 2 Galați

4. CS Țara Bârsei 2 Brașov

4. CSM Oradea

5. ACS Sepsi SIC 2  Sf. Gheorghe

5. ABC Sirius 2 Tg. Mureș

5. SCM 2 Timișoara

6. CS Phoenix Constanța

6. CS Universitatea 2 Alba Iulia

6. ACS KSE Tg. Secuiesc

Revine în competițiile de senioare Sportul Studențesc, formație cu tradiție care nu a mai participat în primele două divizii după ce a încheiat pe locul 8 Liga Națională în 2013. Alte două echipe din capitală sunt înscrise pentru ediția din acest an. Rapid și Agronomia, au fost pe locurile 2 și 3 la turneul de promovare din această vară, dar nu au dorit să se înscrie în Liga Națională. Deținătoarea cupei, CSM Târgoviște, joacă în acest sezon în Liga 1 după ce s-a retras din primul eșalon.

Sistem competițional:

În faza de calificare se joacă în etape săptămânale, tur-retur. Echipele cu drept de promovare din clasamentul final al fiecărei grupe se califică în faza semifinală. Se merge mai departe cu rezultatele jocurilor directe din prima fază.

Și în a doua parte se dispută etape săptămânale tur-retur. Primele 4 din faza semifinală obțin biletele pentru turneul de promovare. Promovează primele 2 clasate la turneul final.

Echipele satelit continuă competiția pentru bonificații, cu primele 2 din fiecare grupă obținând calificarea la turneul final al echipelor satelit. Cele 6 formații vor juca două turnee, unul de 2 etape și unul de 3. Primele patru clasate la final vor primi reduceri din cuantumul taxelor către FRB pe care le are de plătit echipa din Liga Națională în sezonul următor: 20%, 15%, 10% și 5%. Despre penalitățile pentru retragerea echipelor satelit găsiți mai multe detalii aici.

Regulament

Echipele trebuie să se prezinte la meciuri cu cel puțin 8 jucătoare. Pe foaia de joc trebuie să fie minimum 5 jucătoare sub 21 de ani, născute în 1997 sau mai mici. Nu pot participa sportive născute după 2003. Este obligatorie folosirea unei jucătoare U21 pe toată durata partidei.

Echipele cu drept de promovare pot utiliza 2 jucătoare străine. Acestea pot fi schimbate o singură dată pe durata competiției, în limita a 30 de zile de la renunțarea la jucătorul înregistrat anterior. Dacă o echipă nu a înregistrat straniere în prima fereastră de transfer, nu poate să legitimeze straniere în iarnă. Echipele satelit au dreptul să folosească o străină din lista primei echipe. Jucătoarele de la echipele din LNBF pot juca la turneul final al Ligii 1 doar dacă au avut cel puțin 5 apariții în L1 pe parcursul sezonului.

Prima perioadă de transfer a fost între 16 iulie și 2 octombrie. A doua fereastră de transfer este între 28 decembrie 2017 și 10 ianuarie 2018.  

*foto: sporttim.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!