Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sean Barnette: „Dacă începeam mai devreme să jucăm bine, puteam să învingem orice adversar”

Paul Olar

Paul Olar
22.12.2014

U Banca Transilvania trage cortina peste 2014 cu un duel împotriva lui BC Mureș Târgu-Mureș. Programată la ora 18:45, încleștarea îi aduce pe clujeni față în față cu o altă grupare solidă a Ligii Naționale.

Chiar dacă „tigrii” lui Sekulovic au mărșăluit în etapa precedentă, Sean Barnette nu se lasă descurajat. Americanul le-a vorbit cititorilor Total Baschet despre trupa mureșenilor, afirmând că U a progresat „din toate punctele de vedere”. 

Cum ți s-a părut partida de vineri, cu Universitatea Cluj-Napoca?

Meciul cu U Cluj a fost unul bun, a fost o șansă pentru noi să continuăm în ritmul ultimelor partide. De asemenea, a fost o ocazie pentru jucătorii noștri mai tineri să capete încredere, evoluând în meciuri oficiale.

U se află pe o pantă ascendentă. La ce capitol a progresat echipa cel mai mult în ultima perioadă?

Am început să jucăm mai bine din toate punctele de vedere. Apărarea noastră a crescut, jucăm mult mai intens și jucăm mai bine împreună, colectiv, știm fiecare unde trebuie să ne aflăm pe parchet și ce avem  de făcut.

Există vreun aspect pozitiv al participării în EuroChallenge?

Beneficiul meciurilor din EuroChallenge a fost că ne-au ajutat să intrăm în ritm pentru sezon. În afară de asta, cel puțin pentru mine, nu sunt alte beneficii. Mai ales că baschetul este baschet, indiferent de competiție.

Ați dat piept în grupele EuroChallenge cu Trabzonspor Medical Park, Gussing Knights și Atomeronu Paks. Te-a impresionat una dintre grupările amintite?

Nu am fost foarte impresionat de nicio echipă din grupa noastră. Am simțit că formația turcă este una destul de bună, însă cred că dacă începeam mai devreme să jucăm bine, puteam să învingem orice adversar.

Ce trebuie să facă U BT ca să obțină victoria mâine seară?

Atâta timp cât vom juca în stilul nostru, cred că vom învinge. Dacă jucăm intens în apărare și colectiv în atac, iar în defensivă ne ajutăm unii pe alții, putem să câștigăm împotriva Mureșului.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    Mda, mai uitat peste retrospectiva lui Sparks de sezonul trecut si imi lipsesc dunk-urile lui, dunk-urile nu jucatorul!

    cu 9 ani în urmă (22.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      erata: *m-am uitat!

      cu 9 ani în urmă (22.12.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mai bine ti-ar lipsi Kuburovic. Mie imi lipseste enorm. Sparks a intors prin energia si dezordinea lui in joc cateva meciuri, dar s-a feliat in meciurile din playoff din pacate...si tare mi-e teama ca clacat din motive extrasportive, ca tineretea are valuri...:))

    cu 9 ani în urmă (22.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Am apucat sa il postez si mi-a fost lene sa mai scriu si de Kuborovic, da, ar merge in echipa asta!

      cu 9 ani în urmă (22.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Sparks.... a ramas fara echipa pentru simplu fapt ca nu a vrut sa joace 3 cum isi dorea Cristescu....... Evident ca tineretea si lipsa de experienta lau facut sa clacheze (probabil si ajutat nitel de mami care il si vedea prin NBA)

      cu 9 ani în urmă (22.12.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Nu era jucator 3, sau nu pt stilul care merge la Cluj. Sa fie clar, 3 fara mana buna si dribling acceptabil nu a mers niciodata la Cluj. Exista un anumit tipic de echipa care merge la Cluj. Poate Jucan ar fi pt ca e un jucator cu totul deosebit, dar in rest nu merge. Remember Blackmon, foarte bun la interceptii, foarte asemanator cu Barnette....nu a mers put si simplu.
    Despre Kuburovic am realizat toti, inclusiv eu, cat de bun a fost si cat de mult contau momentele lui.

    cu 9 ani în urmă (22.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Evident ca nu era de 3, dar Cristescu s-a gandit ca asta ar fi mai usor sa il "invete". Sparks ar fi bun pentru o echipa de circari baschetbalistici, stia sa isi foloseasca mainile, picioarele, sarea frumos dar tehnic.... era cam zero..... Au fost multi jucatori de valoare care nu au reusit sa se integreze..... nu este ceva local este ceva general!

      Kuburovic, exceptand prabusirea aia a fost un jucator de prima clasa si din cate imi amintesc si Cristescu a vrut sa il tina dar a decis el sa plece (desi a tot bantuit prin Cluj pe urma)

      cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!