Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sean Denison îşi continuă cariera în liga secundă din Turcia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.07.2015

Centrul originar din Canada, Sean Denison, fost vicecampion naţional cu CSM-U Oradea, va evolua în noul sezon competiţional în liga secundă din Turcia la Socar Petkim.

În ediţia precedentă, sportivul de 30 de ani şi înalt de 2.10 metri a jucat în Polonia la Twarde Pierniki Torun, acolo unde în cele 30 de meciuri jucate a bifat medii de 14.1 puncte, 8.4 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.9 intercepţii, 1.4 capace, dar şi 1.9 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficienţă de 17.6 unităţi. În Polonia, Sean a fost coleg de echipă cu Zarko Comagic şi Will Franklin. 

Denison a ajuns în România în stagiunea 2013-2014, sezonul la finalul căruia şi-a trecut în palmares două medalii de argint în LNBM şi Cupa României. La nivel de campionat, pivotul de peste ocean a bifat 37 de prezenţe în echipamentul roş-albastru, reuşind să acumuleze în medie 10.9 puncte pe meci, 5.3 recuperări, 1.2 pase decisive, 1.1 intercepţii, 1.2 capace şi 1.7 mingi pierdute, totul pentru 12.9 unităţi în dreptul productivităţii. 

Pe parcursul carierei sale de baschetbalist profesionist Denison a mai trecut prin curtea unor formaţii precum Ataman (Rusia), Spartak Primorie Vladivostok (Rusia), Eisbaeren Bremerhaven (Germania) sau Tofas (Turcia). 

În sezonul anterior din eşalonul secund turc, Socar Petkim a terminat pe locul 10 cu un bilanţ de 16 victorii şi 18 înfrângeri. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!