Stiri

Sean Marshall: „Ne dorim să ajungem în Final Four-ul EuroChallenge”

Paul Olar

Paul Olar
16.12.2014

Calificată în primăvara europeană, Trabzonspor Medical Park dispută astăzi ultima încleștare din faza grupelor EuroChallenge. Deși situația turcilor pare tranșată, aceștia, în frunte cu Sean Marshall, nu doresc să facă act de prezență pe terenul lui Gussings Knights.

Duelul va demara la ora 20:00, iar baschetbalistul amintit țintește deja spre turneul final al întrecerii. Totodată, extrema aduce cuvinte de laudă la adresa lui U Banca Transilvania, grupare ce își încheie participarea pe plan internațional. 

Cum ți s-a părut întâlnirea cu U Banca Transilvania de săptămâna trecută?

A fost un meci important pentru noi, deoarece l-am jucat pe teren propriu. Clujenii au ratat calificarea, așa că au evoluat fără presiune. 

Cum vă descurcați fără Novica Velickovic?

Întotdeauna este greu să joci fără aportul lui, dar eu văd partea pozitivă a lucrurilor. Mă refer aici la baschetbaliștii care au prins minute, în special că avem nevoie de încredere.

Te-a impresionat vreun sportiv din garnitura lui U BT?

Darius Hargrove mi-a lăsat o impresie plăcută. El este un jucător ce poate arunca fără probleme și în momentul în care îi intră câteva mingi, te poate pune în dificultate.

Cinci succese consecutive în EuroChallenge. Ce aspect a contat cel mai mult în aceste partide?

Suntem foarte concentrați și traversăm o perioadă fastă. Bilanțul amintit înseamnă mult pentru noi, respectiv fanii din Trabzon. Scopul nostru este să terminăm grupa pe prima poziție și să ne concentrăm pe Last 16.

Dacă tot ai menționat faza a doua a întrecerii, ce vă propuneți?

Precum am afirmat, obiectivul nostru este să câștigăm și să mergem mai departe. Ne dorim să ajungem în Final Four, așa că vom trage tare. Totuși, până atunci vom avea multe jocuri, pe care sperăm să le câștigăm.

Rămânând pe subiectul EuroChallenge, ai primit distincția de MVP al etapei întâi. Ce a însemnat respectivul premiu?

A fost o onoare deosebită să fiu principalul remarcat al săptămânii. Chiar și așa, în echipa noastră există numeroși baschetbaliști valoroși, capabili să iasă la rampă într-un meci. De altfel, se vede că la fiecare partidă, artizanii sunt diferiți. În acea seară s-a nimerit să mă aflu în prim plan, deci m-am bucurat. Mai important a fost, însă, rezultatul, adică victoria noastră.

Pe lângă antrenor, la Trabzonspor au sosit o serie de întăriri. Ce poți spune despre etapa de tranziție din ultimul timp?

Există, într-adevăr, o etapă de tranziție, dar una pozitivă. Am câștigat trei confruntări în campionat, cumulate cu alte două victorii în EuroChallenge. Încă nu am pierdut și sper să păstrăm șirul de rezultate remarcabile. De asemenea, formația noastră a devenit mai puternică odată cu transferul lui Can Altintig.

Ce nu a funcționat în debutul stagiunii?

Am pierdut primele patru meciuri din campionat. Ne-a fost greu, deoarece atunci când ajungi într-o astfel de groapă, este greu să ieși afară. Noi am reușit, totuși, să ne redresăm. Prim urmare, trebuie să rămânem concentrați.

Lucrurile intră pe făgașul normal, din moment ce ați repurtat o victorie senzațională sâmbătă...

Așa este. Am evoluat în compania lui Galatasaray și am izbutit să îi învingem. A fost cel mai important meci al sezonului și la deznodământ a contat enorm aportul fanilor, care ne susțin meci de meci. În plus, succesul cu Galatasaray ne ajută la încrederea în propriile forțe.

Ce mesaj le transmiți cititorilor Total Baschet?

Vreau să mulțumesc echipei voastre, U Banca Transilvania, din prisma faptului că a adus spirit competitiv în grupa noastră. Clujenii s-au străduit și chiar dacă nu merg în Last 16, sunt o echipă puternică. Sper ca suporterii să îi sprijine în competiția internă. Cu ajutorul lor, U BT poate ajunge departe.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!