Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Seara debuturilor la Univ. Goldiș ICIM Arad - CSU Oradea

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
20.10.2014

LNBF Etapa V

74 - 48

19-12; 17-5; 20-13; 18-18

5-1 Statistica 1-4

Sâmbătă seară "Polivalenta" arădeană a găzduit duelul reprezentantelor celor două judeţe vecine: Arad şi Bihor. Cele două echipe s-au întâlnit şi în turul inaugural al Cupei României, atunci arădencele câştigând ambele manşe. Diferenţele de bugete şi obiective au făcut ca problema învingătoarei să nu se pună nici de această dată. Totuşi a fost o seară specială pentru gazde după înfrângerea usturătoare cu Alexandria din etapa trecută. Una din achiziţiile verii, canadianca Katherine Plouffe îşi anunţa debutul după absenţa prilejuită de participarea la campionatul mondial în timp ce o tânără speranţă locală, Diana Vidican reprezintă propunerea Aradului pentru viitor şi a jucat pentru prima dată în LNBF.

Jocul se desfăşoară oarecum firesc în prima sa parte cu gazdele desprinzându-se la 10 puncte pe tabelă graţie mai ales coşurilor marcate de Meighan Simmons (15-5 în minutul 6). De partea cealaltă tripleta Smiley - Bolden - Smith încearcă să ţină Oradea în meci şi pe finalul sfertului oaspetele se apropie la 7 puncte (19 - 12). Katherine Plouffe îşi face apariţia pe teren în sfertul secund şi după nici un minut înscrie primul său coş în galben-albastru. Aceeaşi Plouffe înscrie o aruncare liberă şi duce scorul la 28 - 14 pentru arădence. Fila Smith reuşeşte un coş de 3 puncte pentru a pune capăt perioadei de secetă a vizitatoarelor şi la pauză mare avem scor favorabil amfitrioanelor: 36 - 17.

După un debut "liniştit" al părţii secunde Monika Brosovszky iese la rampă şi înscrie 2 aruncări de 3 puncte consecutive. Cristina Badi se remarcă în mod negativ reuşind să strângă 3 faulturi în mai puţin de un minut, în schimb Ioana Gavra reuşeşte să puncteze atât de la libere cât şi din acţiune şi oferă şi o pasă decisivă pentru Bianca Smiley. Finalul de sfert 3 îi aparţine Adelei Mercea care măreşte ecartul la 26 de unităţi: (56 - 32).

Ultimul act reprezintă perioada experimentelor tactice pentru antrenorul Araujo, acesta nesfiindu-se să ceară timp de odihnă după doar câteva secunde pentru că elevele sale nu au respectat indicaţiile date în pauză. După patru minute se produce cel mai emoţionant moment al serii, fiind trimise la schimbare împreună vechea gardă reprezentată de Monika Brosovszky şi tânăra speranţă Diana Vidican. Cea de-a doua este prima jucătoare arădeană promovată din pepinierea proprie după generaţia gemenelor Pal şi a Andei Boltasu. Cu tracul iminent de debut, junioara Aradului ratează singura ei aruncare din meciul de debut dar se revanşează câteva faze mai târziu când recuperează o minge sub propriul panou. Monika Brosovszky demonstrează tuturor că spiritul de puștioaica este încă prezent în ea când reuşeşte o fază de curtea şcolii: repune mingea de sub panoul advers în spatele apărătoarei, sare în teren, prinde mingea şi o introduce cu uşurinţă în coş. Gazdele termină partidă cu 5 românce pe teren: Mercea, Vidican, Demeter, Nagy şi Crăciun în timp ce la oaspete primesc minute Eleonora Anei, Diana Matei şi Oana Moza.

Principalele marcatoare au fost: Fila Smith 17, Bianca Smiley 9 şi Morgan Jenings 7 pentru Oradea respectiv Meighan Simmons 15, Monika Brosovszky şi Laura Broomfield câte 14 pentru gazde.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!