Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sebastian Răducanu a demisionat din funcția de președinte al formației Timba Timișoara

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.05.2015

Gruparea Baschet Club Timba Timișoara a rămas fără președinte, după ce Sebastian Răducanu și-a anunțat în cursul zilei de ieri demisia din această funcție, după cum informează site-ul local din Timișoara, sport9.ro. Decizia oficialului vine după ce consilierii locali au decis scoaterea de pe ordinea de zi a finanţării echipe până la clarificarea situației în ceea ce privește liga în care „urșii” bănățeni vor evolua începând cu stagiunea competițională 2015-2016. 

„Din nou sunt profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat şi consider că data asta de 8 mai reprezintă o pată neagră pentru ceea ce înseamnă sprijinul local dat sportului. Am urmărit întreaga şedință a CLT şi vreau să subliniez că în toţi aceşti ani Timba a avut proiecte eligibile şi şi-a decontat sumele de bani conform legii şi s-a descurcat cu banii puţini alocaţi. Am auzit tot felul de afirmaţii şi unele le voi pune pe seama necunoaşterii. Au fost persoane în CLT care nu stăpânesc situaţia, nu ştiu ce înseamnă sport de performanță şi care ar fi beneficiile pentru oraş. 

Primarului Robu îi transmit că BC Timba nu este echipa mea şi nici a celorlalţi asociați, este echipa Timișoarei şi mereu unde am fost ne-am apărat şansele cu corectitudine, am jucat corect, am câștigat meciuri care au ajutat şi cealaltă echipă să îşi atingă obiectivul. E clar că bugetul BC Timişoara e mai bun decât al nostru. Totuși, Timba a jucat până la final și am adus spectatori, am creat emulaţie, am creat o echipă fanion şi am promovat numele Timișoarei unde am fost şi l-am onorat. Dat fiind faptul că domnul primar a politizat atât de mult acest subiect și că am obosit şi ca ceilalți asociați să aibă de suferit de pe urma faptului că eu fac parte din PSD, este datoria mea să îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte. Voi ajuta cu tot ce pot acest club, voi rămâne alături cu sufletul, cred în Timba, cred în sport. Am și înaintat deja actul”, a declarat Răducanu, conform site-ului pressalert.ro.

Cu trei sezoane la activ în Liga Națională de Baschet Masculin, Timba Timișoara a retrogradat la finele acestui sezon regulat din întrecerea internă, terminând cele 26 de etape pe poziția a 12-a cu un bilanț de 5 victorii și 19 înfrângeri, totul pentru un total de 29 de puncte acumulate. Foarte important de sublininat este faptul că „urșii” nu au făcut doar act de prezență pe parcursul sezonului regulat, reușind meciuri foarte bune și chiar câteva victorii surprinzătoare. 

Totuși, Timba ar putea evolua și în stagiunea următoare în primul eșalon, primind un wildcard din partea FRB, însă cu condiția ca în sezonul 2015-2016 din LNBM să existe un număr par de formații înscrise la start. 

3 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    Momentan avem 11 echipe in lnbm. daca Dinamo si Galati se inscriu vom avea 13 plus Timba -deci 14 ceea ce ar fi grozav. Daca in schimb doar una se inscrie vom ramane la 12 -adica mai rau ca anul trecut! Din 12 vor retrograda 2 ca sa ramana suspansul si uite asa o sa ajungem la momentul- ori in play-off ori retrogradat!

    cu 8 ani în urmă (11.05.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    declaratie
    Referitor la declaratia lui Raducanu... Echipa Timba mi s-a parut o echipa ciudata in care s-au perindat fel si fel de jucatori (violenti, probleme cu vize, jucau doar 2-3 meciuri, jucatori care au jucat pe gratis). Spectatori la sala? Cred ca glumeste- am fost la cateva meciuri ale Timbei- in afara de sectiunea VIP erau doar cateva locuri ocupate in rest de persoane care habar nu aveau de echipa! Si sincer Timba nu speria pe nimeni, plus ca erau spectatori care nu veneau cand juca echipa BC Timisoara tocmai pentru ca o confundau cu Timba si credeau ca va fi un meci plictisitor! Daca vor fi si la anul sa isi faca o echipa decenta de la inceput- sa urmeze exemplul celor de la Medias care cu bani putini au facut minuni! Corect, daca Timba nu batea pe Medias, BC Timisoara rata Play-Off-ul!

    cu 8 ani în urmă (11.05.2015)
    • SCM Timișoara sorin:

      tzotzo
      Ce prost informat esti.Dar de echipa ta ce mai stii?

      cu 8 ani în urmă (13.05.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!