Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Secretul lui Dragan Zekovic

Eduard Popa

Eduard Popa
26.12.2017

dragan zekovic steaua

CSM Steaua Eximbank Bucureşti este clar într-o creştere de formă. Elevii lui Jukka Toijala au reuşit trei victorii consecutive, acasă cu U-BT Cluj (89-75) şi BCM U Piteşti (96-71), dar şi în deplasare la Timba Timişoara, scor 84-62.

Unul dintre cei mai buni jucători în acest run al Stelei a fost Dragan Zekovic. Extrema forţă a Stelei a strâns 27 de puncte, cu 6 recuperări şi 6/10 de la 3 puncte, în victoria cu U-BT Cluj, contra Timbei a strâns 20 de pct, 8 recuperări şi 3/7 de la trei, în timp ce împotriv lui BCM U Piteşti a avut 22 de puncte, 5 recuperări şi 2/4 din spatele liniei de 6,75m.

Zekovic a reuşit să facă în ultimele meciuri un duo impresionat cu conducătorul de joc Brandon Taylor, spre încântarea lui Jukka Toijala. Totodată, tehnicianul finlandez a explicat şi care este secretul lui Zekovic şi anume efortul depus de muntenegrean în pregătirea fizică:

„Zekovic e un stretch four care aruncă foarte bine de la 3 puncte şi este într-o formă de invidiat. A slăbit 8 kilograme de când a venit aici şi mi-a spus că este în cea mai bună formă a carierei din punct de vedere fizic şi se văd rezultatele acestui lucru. Mai ales că joacă şi un conducător de joc bun alături.”

Dragan are un sezon foarte bun în roş-albastru. El are 17,2 puncte, 5,5 recuperări şi 1,7 pase decisive pe meci, cu 66,1% de la 2 puncte, 42,9% de la 3 puncte şi 95,7% la libere! De altfel, libera ratată de Zekovic în partida cu BCM U Piteşti reprezintă prima aruncare de la linia de fault ratată în acest sezon de către jucătorul Stelei din 23 de încercări.

Muntenegreanul Dragan Zekovic a revenit după patru ani în LNBM. El a revenit după ce a evoluat în 21 de partide pentru CSU Asesoft Ploieşti în sezonul 2013/2014. Zece meciuri s-au disputat în EuroCup, unde a strâns medii de 10.3 puncte și 3.8 recuperări pentru 10.1 la eficiență cu 44% la trei puncte, respectiv 11 partide în Liga Națională cu medii de 14.9 puncte, 5.3 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 17.5 la eficiență. Dar după doar o jumătate de sezon, Zekovic a aflat că suferă de o boală gravă și a fost nevoit să se retragă din baschet, pentru a se concentra asupra sănătății sale.

Zekovic a revenit sezonul trecut și a semnat un contract cu macedonenii de la Karpos Sokoli 2000 Skopje. Aici a evoluat în peste 50 de meciuri, în campionat, Liga Balcanică și Liga Adriatică. În prima ligă macedoneană, a avut medii de 10.9 puncte, 4.7 recuperări și 1.4 pase decisive. Cu Karpos Skopje a ajuns până în finala campionatului, pierdută în faţa celor de la MZT.

Următoarea partidă pentru Steaua va fi joi pe terenul lui CSM CSU Oradea. Meciul se va juca de la ora 18:00 şi va fi televizat pe Digi Sport 2.  

*foto: Cătălin Soare/ cronosmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!