Stiri Cupa României Feminin

Sepsi SIC învinge pe ICIM Arad şi se califică în finala Cupei României

totalbaschet.ro (Sfântu Gheorghe)

totalbaschet.ro (Sfântu Gheorghe)
13.03.2015

ACS Sepsi Sfâtu Gheorghe a întâlnit Univ. Vasile Goldiș Arad în cea de a doua semifinală a Final Four-ului de la Sala Sporturilor Kati Szabo. Confruntarea a opus două echipe aflate într-o formă excelentă, prima venind după ce a câştigat sezonul regulat, iar arădencele după finala CEWL adjudecată în urmă cu o săptămână. 

Prima parte a jocului s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. ICIM Arad a început foarte bine partida, impunând ritmul şi ţinând adversarul departe de a practica jocul cu care a obişnuit în acest sezon regulat. Drept urmare primul sfert a fost adjudecat de către oaspeţi, scor 22-14. Zoran Mikes a schimbat pe parcurs, indicând sportivelor sale să renunţe la aruncările de trei puncte şi să forţeze jocul de sub panou. Acolo Murphy a dominat la toate capitolele, iar Sepsi a avut câştig de cauză, scorul sfertului doi fiind 21-9.

Sfertul trei s-a reulat de la scorul 35-31 în favoarea formaţiei gazdă. Jeffery ridică sala în picioare cu o arucare de la mare distanţă pentru ca mai apoi Plouffe să înscrie de sub panou. ICIM Arad se apropie la o singură posesie, graţie a cinci puncte marcate de către Simmons, scor 40-38. Ambele formaţii înscriu câte două puncte, Sepsi prin Marshall, iar ICIM prin Plouffe. Aceeaşi Plouffe egalează situaţia la 42, pentru ca mai apoi Broomfield să comită a 4-a greşeală personală. Se merge cap-la-cap, tabela indicând avantaj minim pentru gazde, 44-43, cu cinci minute rămase din al 3-lea sfert. Marshall şi Engleman înscriu fiecare câte trei puncte, scorul devenind 47-46. Simmons ajunge la 12 puncte marcate după coşul de la mare distanţă, tabela indicând din nou egalitate, la 49. De menţionat că în acest moment gazdele au doar patru marcatoare, Jeffery, Murphey, Harrison şi Marshall, iar de la ICIM Arad cinci sportive şi-au trecut numele pe foaia marcatoarelor. Părău este faultată şi beneficiează de două aruncări libere. Marchează una singură, şi devine prima sportive autohtonă ce punctează, în minutul 29 al partidei. Fundaşul formaţiei din Sfântu Gheorghe mai punctează încă o dată din interiorul semi-cercului, iar Engleman bifează o nouă aruncare marcate de la mare distanţă. Oaspeţii câştigă sfertul la o diferenţă de două puncte, 21-19, însă se văd conduse pe tabelă, 52-54, înaintea actului decisiv.

Festival de trei puncte la Sfântu Gheorghe. După cele patru aruncări consecutive marcate de la mare distanţă de către ICIM, este rândul gazdelor, prin Harrison, să puncteze de după linia de 6.75. Plouffe replică de sub panou, iar scorul devine 57-54. Arădencele izbutesc un parţial de 9-2 şi se instanează la conducerea jocului, scor 63-59 cu 5 minute rămase de disputat. Zoran Mikes solicită timp de odihnă şi le cere jucătoarelor sale să o joace pe Murphy sub panou. Sportivele duc la îndeplinire planul tehnicianului, iar Murphey marchează două libere, nu înainte de a o elimina pe Broomfield pentru cumul de faulturi. Murphy mai marchează încă o dată de sub panou, iar Părău îşi readuce echipa în avantaj, scor 65-64 cu 2 minute şi 57 de secunde rămase de disputat. Time-out Arad. Două puncte înscrise uşor de Milovanovic, iar Arad duce scorul la 66-65 în favoarea sa. Se joacă pe contre, iar Sepsi revine din nou la conducere graţie a două intercepţii. Time-out din nou Arad, iar Sepsi beneficiează de 2 libere şi conduce cu scorul de 67-66. Murphy înscrie una singură, scor 68-66 când se întră în minutul decisiv. Engleman forţează o aruncare de două puncte, ratează, îînsă mingea ajunge tot în mâinile coechipierilor sale. Jefferey acuză o entorsă şi este înlocuită cu Kilin Tunde. Marshall comite fault pe aruncare, Plouffe beneficiează de două libere. Vulcanul din Sfântu Gheorghe se dezlănţuie, Plouffe ratează o liberă, o marchează pe a doua şi scorul devine 68-67 în favoarea echipei gazde. Time-out Sepsi. Ultimele 30 de secunde sunt aşteptate cu sufletul la gură de către fanii prezenţi la Sala Sporturilor Kati Szabo. Jefferey revine pe parchet. Sepsi plimbă mingea, iar Aradul comite fault, a 4-a de echipă. Plouffe comite fault, iar Marshall beneficiează de două aruncări libere. Marshall marchează ambele libere, scorul devine 70-67, iar Aradul solicită time-out. Gazdele nu apucă să facă fault, iar Engleman marchează un coş de trei puncte şi instituie din nou egalitate pe tabelă, 70-70. Time-out Sepsi cu 12 secunde rămase de disputat. Harrison pierde mingea, iar mai apoi este rândul lui Milovanovic să o piardă, gazdele pornesc pe contra-atac după o fază haotică. Harrison încearcă să o angajeze pe Murphey sub panou însă adversarul comite picior. Mingea este bâlbită şi în următoarea secvenţă, iar Marcel Urban solicită fault la ultima fază de sub panoul echipei sale. Avem prelungiri!

Marshall deschide repriza suplimentare asemeni precedentelor două, cu o aruncare de la mare distanţa. Murphy se apără impecabil, iar Harrison înscrie pe contra-atac. Araujo nu stă pe gânduri şi cere timp de odihnă. Marcel Urban protesează îndelung solicitând fault la faza precedentă. Plouffe comite a 5-a greşeală şi este eliminată. Murphy marchează o liberă din două, scorul devine 76-70. Murphy revine la linia de libere, de această dată le marchează pe ambele. Aradul nu a marcat până în acest moment. Jefferey înscrie de sub pnou, iar diferenţa creşte la 10 puncte, 80-70 cu 36 de secunde până la final. În cele din urmă Sepsi se impune în avansează în finală acolo unde va întâlni pe CSU Alba Iulia. De menţionat că ICIM Arad a încheiat repriza fără a înscrie vreun punct.

Murphy a fost principala armă a gazdelor, aceasta reuşind 29 de puncte şi 25 de recuperări. De partea cealaltă Engleman a avut 25 de puncte. 

Vom reveni cu declaraţii!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!