Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a rămas singura echipă românească prezentă în Top 100 Eurobasket

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.02.2019

Finalul lunii octombrie 2016, site-ul de specialitate eurobasket.com actualizează clasamentul celor mai în formă 100 de echipe din Europa, atât la masculin, cât și la feminin, iar România este reprezentată de 5 echipe: U-BT Cluj la masculin (locul 87), respectiv Universitatea Cluj (55), CSM Târgoviște (56), Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (81) și Olimpia Brașov (82), la feminin. 

Acum, la mai bine de 3 ani distanță, Eurobasket actualizează din nou Top 100 în urma ultimelor rezultate din toate competițiile, iar țara noastră mai este reprezentată doar de o singură echipă, campioana și liderul LNBF, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Formația din Covasna este pe locul 75 în clasamentul celor mai valoroase echipe din Europa, având un bilanț de 26 de victorii și 6 înfrângeri cu un total de 90 de puncte acumulate. 

Pentru a ne putea face o idee mai clară despre acest clasament întocmit de Eurobasket trebuie să subliniem faptul că, se utilizează o formulă în care se ține cont de rezultatele obținute în campionatul intern, dar și în cupele europene. Se iau în considerare rezultatele obținute în ultimele 5 săptămâni. Partidele din cupele europene și din play-off-ul campionatelor interne au un coeficient mai mare decât cele din sezonul regulat. De asemenea, foarte important de reținut este faptul că, se ține cont de poziția ligilor din care provine fiecare echipă de club.

Revenind la situația echipelor de club din România care treptat au părăsit această ierarhie trebuie să menționăm că, cea mai înaltă poziție pe care o echipă a ocupat-o în acest clasament a fost 38, Sepsi la începutul anului 2018, dată la care Satu Mare era de asemenea pe locul 57, respectiv Alexandria pe 97. Atunci a fost ultima dată când România a avut mai mult de o echipă în aceste clasamente. 

*Foto: Miska Brigitta @Facebook Sepsi-SIC

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Pentru istetul bagaret!
    Suntem cum suntem, dar suntem! Voi unde sunteti?

    cu 5 ani în urmă (06.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    FELICITARI ! Vom ajunge si mai sus in ierarhia europeana !

    cu 5 ani în urmă (08.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!