Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs. CSM Târgovişte, derby-ul etapei a 11-a din campionatul feminin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.12.2016

Campioana en-titre, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, şi multipla campioană naţională, CSM Târgovişte, îşi dau întâlnire în acest weekend, fiind de departe cel mai interesant duel al rundei a 11-a din Liga Naţională de Baschet Feminin. Derby-ul se va disputa în Sala "Kati Szabo" din Sfântu Gheorghe, sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 19:00. 

Înaintea confruntării directe de mâine seară, gazdele de la Sepsi SIC se află în fruntea clasamentului cu 9 victorii din 10 meciuri disputate, în timp ce gruparea din Târgovişte este pe 3, la egalitate cu Universitatea Cluj, având un bilanţ activ de 8 victorii şi 2 înfrângeri. În prima etapă a returului, Sepsi s-a impus la Alexandria cu 80-54, în timp ce CSM a trecut pe teren propriu de Poli Naţional Iaşi cu 75-48. 

Trupa pregătită de Zoran Mikes are o singură înfrângere în acest sezon al LNBF chiar în faţa fetelor antrenate de Cătălin Tănase în turul de campionat. Atunci, CSM-ul a câştigat la finele unui meci extrem de ciudat, cu foarte puţine puncte marcate la un asemenea nivel, scorul final fiind 49-36 (15-11, 12-9, 13-6, 9-10). Evidenţiatele respectivei confruntări au fost Monique Coker de la Târgovişte cu 11 puncte şi 17 recuperări, respectiv Tyaunna Marshall de la Sepsi cu 12 puncte şii 11 recuperări. Cele două sportive reprezintă în continuare principalele arme pentru Târgovişte şi Sf. Gheorghe, fiind cele mai bune marcatoare, recuperatoare şi cele mai eficiente baschetbaliste din angrenajul echipelor unde activează. 

Duelurile Sepsi vs. Târgovişte au ajuns deja la rangul de derby-ul campionatului, date fiind numeroasele întâlniri din fazele superioare ale LNBF. În stagiunea 2014-2015 cele două rivale au disputat o finală incredibilă, la finalul căreia CSM-ul din Târgovişte şi-a pus medalia de aur la gât, având 3-2 la general, după ce covăsnencele au condus cu 2-0. Apoi, în stagiunea precedentă s-au întâlnit în penultimul act, Sf. Gheorghe reuşind să treacă de CSM cu 2-0, câştigând mai apoi şi finala. 

Astfel, mâine seară în Sala "Kati Szabo" se vor duela ultimele două campioane ale României. Din 2012 şi până în prezent, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi CSM Târgovişte au disputat 20 de întâlniri directe, din care 12 au revenit fetelor de la Sepsi, iar CSM-ul lui Tănase s-a impus de 8 ori. 

Derby-ul rundei va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Ciprian Stoica, Alexandra Stan şi Şerban Raşoagă, iar comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu. De menţionat este faptul că, Alexandra Stan le-a arbitrat pe cele două echipe în acest sezon o singură dată, timp în care Sepsi a învins Galaţi, iar Târgovişte a pierdut la Cluj.  

*Foto: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fadgyas arpad :

    Sepsi cîştigă
    Nu trebuie menţinut nimic o să piardă targovişte cu un t foarte miccc

    cu 7 ani în urmă (09.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!