Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sf. Gheorghe învinge la scor pe Satu Mare

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
19.10.2013

87-59

31-14, 15-16, 20-12, 21-17

  Statistica  

Etapa a 3-a din Liga Națională de baschet feminin a programat la Sf. Gheorghe un duel interesant la prima vedere între echipa locală și CSM Satu Mare. Totuși, lucrurile au stat cu totul altfel în teren, unde gazdele au controlat autoritar duelul, nelăsând nicio șansă adversarelor. Acest succes la scor pentru ACS Sepsi SIC vine excelent pentru moralul jucătoarelor, având în vedere că au pierdut surprinzător etapa trecută cu Alexandria.

Gazdele au început excelent partida de sâmbătă seară, reușind un parțial de 7-0 după doar 2 minute de joc. Primul punct pentru oaspete a venit pe mâna americancei Kortni care a transformat o liberă din cele 2 avute, dar imediat Sf. Gheorghe s-a distanțat pe tabelă. Ba mai mult, spre finalul primului sfert, formația pregătită de Deri Csaba reușia 2 triple prin Loyd și Prahalis, secondate de Bejtic cu o aruncare de 2 puncte, iar scorul începea să ia proporții numai după 10 minute din confruntare, scor 31-14. Certate în pauza dintre sferturi de către tehnicianul Petru Eleș, sătmărencele reușesc  să mai reducă din diferență printr-un parțial de 9-3, dar imediat gazdele anulează avantajul luat de nord-vestice. Cu toate acestea, CSM Satu Mare a izbutit intr-un final să-și adjudece al doilea sfert cu 16-15, dar deja diferența de scor era de 16 lungimi în favoarea formației din județul Covasna.

Nica pauza mare nu a reușit să schimbe mare lucru în jocul sătmărencelor, iar de partea cealaltă, Sepsi SIC Sf. Gheorghe defila în teren. Covăsnencele și-au mărit ecartul de puncte care la final avea să ajungă de 28 de puncte diferență, scro 87-59. Elevele antrenate de Deri Csaba obțin un succes relativ facil în compania lui Satu Mare, dar cel mai important pentru acestea este că și-au refăcut cât de cât moralul după eșecul usturător cu Alexandria din etapa trecută a LNBF.

Pentru ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-a remarcat în special Kalis Loyd. Americanca în vârstă de 25 de ani a realizat un double-double cu 22 de puncte marcate și 10 recuperări. Aceasta a fost secondată de Samantha Prahalis, autoare a 23 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Deasemenea, Jasmine Watson a izbutit și ea un double-double cu 18 puncte și 11 recuperări.

De partea cealaltă, CSM Satu Mare a avut-o pe Andreea Orosz ca principala marcatoare. Aceasta a strâns 22 puncte, 8 recuperări. Din tabăra oaspetelor, s-au mai evidențiat Cristiana Cutaș, 11 puncte, 6 recuperări și 4 assisturi, respectiv Eniko Laza cu 8 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

Etapa viitoare, Sf. Gheorghe se deplasează la Galați pentru confruntarea cu nou-promovata Phoenix, în timp ce Satu Mare are un joc destul de lejer în compania lui Nova Vita Târgu Mureș.

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bogdan fantana fby :

    si totusi...
    CSU ALBA IULIA CAMPIOANA!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Gogule,probleme?
    Acum vreo saptamana Minimus il considera pe Csaba antrenor de top,singura slabiciune a lui fiind pariurile.Dupa infrangerea din amicalul de la Brasov nu-i mai plac pariurile,dar e un antrenor foarte slab...Apoi.si aici e cu adevarat grav,toate meciurile nu sunt CONFRUNTARI SPORTIVE,sunt fie MACELURI,fie EXECUTII in direct...Dincolo de orice gluma,personaje ca asta nu au ce cauta in stare de libertate!Domnule presedinte Miklos,cel putin spre binele echipei pe care o conduceti,e bine sa actionati cat mai rapid!

    cu 10 ani în urmă (20.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!