Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC câștigă al doilea meci al finalei și egalează pe Universitatea Cluj la general

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.04.2017

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus în fața Universității Cluj la 6 puncte diferență, 72-66, în meciul 2 al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2016-2017. Astfel, după primele două partide de la Sfântu Gheorghe, Sepsi și Universitatea se află la egalitate, 1-1. 

La fel ca în partida de ieri, debutul de meci a fost unu echilibrat, însă ceva mai spectaculos în comparație cu prima confruntare. În primele 10 minute de joc cele două formații au marcat împreună 39 de puncte, 20-19 în favoarea oaspetelor universitare. Baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic au avut un start de sfert secund lansat, însă gazdele au revenit rapid în joc, echilibrând din nou balanța. Astfel, după un parțial de 20-18 pentru Sepsi în sfertul 2, gruparea alb-verde a intrat la vestiare cu un punct avantaj, 39-38. 

După revenirea de la vestiare cele două finaliste au continuat în aceeași notă echilibrată, fără a reuși una dintre ele să se desprindă decisiv. Cele 10 minute de joc ale sfertului 3 s-au încheiat cu 17-16 în favoarea echipei alb-negre, iar în actul decisiv s-a intrat la egalitate, 55-55. Ultima parte a întâlnirii se anunța una de foc, însă de această dată echilibrul s-a rupt treptat, iar Sepsi din Sfântu Gheorghe reușea încet, dar sigur să se desprindă în câștigătoare. În urma unui 17-11 consemnat în ultimul sfert, Sepsi și-a adjudecat meciul 2 al finalei cu scorul final de 72-66. 

Punctele victoriei covăsnene au fost marcate de T. Marshall 27 (7 recuperări), A. Godri Părău 12 (4 recuperări, 5 pase decisive), A. Thompson 11 (8 recuperări), J. Jeffery 11 (5 recuperări), C. Harris 5 (5 recuperări), A. Stoenescu 3 și A. Huțanu 2. De cealaltă parte, din lotul formației clujene au punctat T. Harrison 18 (6 recuperări), G. Irimia 14 (9 recuperări), D. Butulija 13 (6 recuperări), B. Denson 8 (14 recuperări), N. Dixon 7 și A. Mandache 6 (7 recuperări). 

Finala campionatului feminin va continua săptămâna viitoare la Cluj-Napoca cu meciurile 3 și 4, partide programate în zilele de miercuri, 26 aprilie, și joi, 27 aprilie. În cazul în care cele două echipe își vor împărți din nou victoriile și în Sala Sporturilor „Horia Demian”, atunci se va ajunge în decisiv, acesta având loc în data de 30 aprilie la Sfântu Gheorghe. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs (Crow Security)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    SIC
    Felicitari! Ati luptat exemplar !

    cu 6 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Bravo fetelor,succes in continuare!!

    cu 6 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuszi :

    Rusine
    RUSINE FEDERATIE ROMANE DE BASCHET,fiindca nu a incheiat un contract de televizare a unei finale de campionat national

    cu 6 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!