Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC se impune clar în primul meci al finalei cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a deschis finala campionatului cu o prestație solidă în fața rivalei CSM Satu Mare. Campioana en-titre s-a impus cu 76-46 în primul meci, pe sferturi: 22-12, 17-16, 17-10 și 20-8.

Alb-verzile au început cu un run de 9 puncte. Oaspetele s-au apropiat la două lungimi. A urmat o nouă desprindere pentru Sepsi, cu CSM revenind la 4 puncte după câteva minute fără coș al gazdelor. Formația lui Zoran Mikes s-a distanțat grație reușitelor de la distanță și pe contraatac. Ancuța Stoenescu a fost principala marcatoare, cu 18 puncte, reușind 5 aruncări de după semicerc.

Zoran Mikes a început partida cu Godri-Părău, Webb, Marshall, Neagu și Mijovic. Pentru acest meci, Fontaine a fost straniera lăsată în afara lotului alb-verzilor. Marius Dobă le-a trimis în 5-ul de start pe Green, Sfîrlea, Solopova, Mandache și Denson. Dacă antrenorul lui Sepsi s-a aflat la a patra finală de campionat consecutivă, Dobă era la prima finală în postura de principal.

Godri-Părău a marcat primul coș după o pătrundere, iar Neagu a reușit prima triplă, pentru 7-0. Mijovic a dus scorul la 9-0 și oaspetele cereau primul time-out, după două minute și câteva secunde. Interesant este că Solopova a făcut semnul pentru timpul de odihnă, din teren. Denson a înscris primul coș al sătmărencelor, după trei minute. Solopova a scuturat plasa de la distanță și Mandache a strâns diferența la două puncte. Webb a oprit seria bună a sătmărencelor cu o reușită de la mare distanță. Godri-Părău a marcat de după semicerc din 0 grade.

Harrison a înlocuit-o pe Solopova și alb-roșiile încercau apărarea în zonă. Au urmat momente cu ratări de ambele părți. Marshall a reușit un 3 points-play, după o tranziție rapidă, și a dus scorul la 17-7. Cea mai mare diferență în primul sfert a fost de 12 puncte. Baltic a stabilit scorul la prima pauză, 22-12. Jumătate din aruncările gazdelor și-au atins ținta (9 din 18), în timp ce sătmărencelor au înscris doar un sfert din cele 16 încercări.

Green și Hamilton Carter au înscris în primul minut și jumătate al sfertului secund. Zoran Mikes a schimbat complet primul cinci în partea secundă. Au fost aproape două minute fără coș de ambele părți. Kress a fost sancționată cu antisportiv după ce a oprit contraatacul, iar Denson a marcat a doua liberă. Și gazdele au trecut la apărarea în zonă. Mikes a cerut time-out după aproape trei minute în care elevele sale nu au găsit drumul spre coș. CSM Satu Mare s-a apropiat la 24-20 la jumătatea perioadei de joc. Sepsi a ieșit la pressing pe tot terenul, a reușit intercepția și Stoenescu a oprit seceta din atacul formației sale. Formația gazdă a reușit 8 puncte la rând, cu triple pentru Mijovic și Stoenescu, iar ecartul creștea la 12 puncte. Harrison, Stoenescu și Mandache au înscris de după semicerc, iar scorul devenea 37-28. Godri-Părău a marcat  ultimul coș al reprizei, după o pătrundere. Scorul la jumătatea partidei era 39-28.

Mijovic a înscris la prima fază după reluarea jocului. Au urmat ratări de ambele părți, iar Webb a dus diferența la 16 puncte după o reușită de după semicerc. Denson a marcat primul coș al oaspetelor în a doua repriză după aproape două minute și jumătate. În următoarele minute s-a înscris din apropierea panoului, dar au fost și ratări din poziții favorabile. Marshall a dus scorul la 50-34 după o combinație cu Mijovic, la jumătatea sfertului trei. Denson a punctat de la linia de fault, iar Marshall, pe contraatac. S-a marcat puțin în ultimele minute ale sfertului, cu greșeli de ambele părți și ratări din apropierea panoului. Au fost și câteva dueluri mai tari. La ultima pauză scorul era 56-38.

Sfertul patru a început cu ratări, iar Solopova a reușit primul coș după ce și-a depășit adversarele cu o trecere pe la spate. Mijovic a marcat prima pentru Sepsi în sfertul patru. Stoenescu a marcat două triple la rând și a dus ecartul la 23 de puncte, 64-41 cu mai puțin de șapte minute până la final. Solopova a răspuns cu o triplă, dar Stoenescu și-a continuat recitalul de la distanță cu a 5-a reușită. A fost rândul lui Green să fie sancționată cu antisportiv pentru oprirea contrei, iar Godri-Părău transforma ambele libere, pentru 69-44. Ecartul a crescut la 28 de puncte după reușitele lui Dzankic. Antrenorul gazdelor a oferit mai multe minute pe final jucătoarelor de pe bancă și Sepsi s-a desprins la 30 de puncte, prin Kress. S-a încheiat 76-46 și campioana en-titre conduce cu 1-0 la general în finala LNBF.

Alb-verzile au dominat la recuperare (53-28), dar au și marcat, din acțiune, dublul coșurilor adversarelor (20-10 la reușitele din semicerc și 10-5 de la distanță).

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 18 puncte (5x3). De la gazde a urmat-o Mijovic cu 11 puncte și 8 recuperări. Godri-Părău a fost în double-double cu 10 puncte și 10 pase decisive. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Marshall 9 puncte (6 recuperări, 8 assist-uri), Webb 9 puncte (3x3), Dzankic 6 puncte, Hamilton Carter 4, Kress 4, Neagu 3 și Kilin 2 puncte.

Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, având 14 puncte și 8 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Solopova 9 puncte, Mandache 7, Green 6, Baltic 5 și Harrison 5 puncte.

Meciul doi al finalei se joacă sâmbătă, tot de la ora 19, la Sepsi Arena.

*foto: Henning Janos

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SATMARENCELE DOMINA DOAR LA MASA VERDE,IN TRIBUNALE SI LA CHELTUIELI DE BANI !! IN REST SEPSI SIC ESTE SUPERIOARA LA TOATE CAPITOLEL!! FELICITARI SEPSI SIC !!

    cu 6 ani în urmă (21.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!