Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat detaşat şi meciul trei al finalei LNBF în faţa lui CSU Alba Iulia

Eduard Popa

Eduard Popa
29.03.2016

csu-alba-iulia-sepsi-sfantu-gheorghe-finala-lnb

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câştigat cu un avantaj consistent şi meciul trei al finalei Ligii Naţionale al Baschetului Feminin, cu scorul de 86-53. Covăsnencele au reuşit astfel să câştige în premieră titlul Ligii Naţionale cu scorul de 3-0.

Miroslav Popov a început partida în formula Antic, Hadzovic, Webb, Karakasevic, Sonia Ursu, în timp ce Zoran Mikeş a propus următorul prim 5: Jeffery, Thompson, Evans, Marshall, Părău. Oaspetele au început mai bine partida, deschizând cu un run de 8-2. Alba Iulia a revenit în joc şi după două reuşite consecutive ale Soniei Ursu CSU reducea diferenţa la 9-13. Însă Sepsi a reuşit să câştige primul sfert cu 19-11. Sonia Ursu a reuşit să aducă din nou Alba Iulia aproape la începutul sfertului doi, scor 21-18. Însă avea să fie cea mai mică diferenţă dintre cele două echipe pe tot parcursul meciului. La pauză Sepsi Sic intra cu un avantaj de 10 puncte, scor 38-28.

Sfertul trei a fost însă cel care a pus problema învingătoarei sub orice dubiu. Dacă după 4 minute scorul era 45-36, până la sfârşitul sfertului Sepsi a reuşit un run de 14-2 şi a înainte de ultimul sfert avea un avantaj de 21 de puncte, scor 64-43. În ultimul sfert Sepsi s-a impus din nou cu 22-10, stabilind scorul final la 86-53.   

Dominique Marshall a fost cea mai bună marcatore a lui Sepsi, cu 21 de puncte şi 6 recuperări. Annemarie Părău a reuşit un double double, cu 14 puncte şi 10 pase decisive, în timp ce Evans şi Jeffery au reuşit amândouă să înscrie 12 puncte.

De partea cealaltă Sonia Ursu a reuşit un meci remarcabil, cu 21 de puncte, în timp ce Jelena Antic a înscris 17 puncte cu 6 recuperări.

Cu această a treia victorie în finală, Sepsi reuşeşte să câştige Liga Naţională de Baschet Feminin şi obţine dubla, după ce a câştigat şi în finala Cupei României. De partea cealaltă CSU Alba Iulia a reuşit la rândul său un sezon deosebit, câştigând Liga Europei Centrale (CEWL) şi ajungând pentru prima oară în istoria francizei în finala LNBF.

*foto: absport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!