Stiri

Sepsi Sfântu Gheorghe a egalat Phoenix Constanța cu 3 turnee câștigate în faza de calificare a CR 3x3

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.02.2019

Sepsi Arena a găzduit în weekend turneele 7 și 8 din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin. Gazdele de la Sepsi Sfântu Gheorghe s-au impus în ambele turnee. În cel de duminică, alb-verzile Anca Șipoș, Edit Janko, Ildiko Mîrne-Nagy și Nora Demeter au trecut cu 19-18 în finală de FCC ICIM Arad. Covăsnencele au ajuns la 3 turnee câștigate, la fel ca Phoenix Constanța.

CS Phoenix Constanța a terminat pe primul loc în Grupa A de la turneul 8, cu două victorii în fața celor de la CSU Oradea (18-13) și CS Rapid București (16-10). Formația din capitală a obținut a doua poziție care a dus în faza eliminatorie după ce s-a impus cu 13-10 în duelul cu CSU Oradea.

Sepsi Sfântu Gheorghe a înscris 17 puncte în ambele meciuri pe care le-a câștigat în Grupa B, învingând Olimpia CSU Brașov la 5 și CSM Târgu Mureș la 12. Mureșencele au fost pe doi în grupă după 10-6 în duelul cu brașovencele.

CS Agronomia a câștigat cele două partide pe care le-a disputat în Grupa C, 19-9 cu Universitatea Cluj și 17-12 cu FCC ICIM Arad. Al doilea loc în sferturi din această grupă și l-au adjudecat arădencele, grație succesului cu 16-10 în fața clujencelor.

Din nou Grupa D a avut patru echipe. CSM Târgoviște a ocupat prima poziție cu trei victorii: 15-3 cu CSM Alexandria, 14-12 cu CSM Satu Mare și 13-5 cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Formația din Târgu Secuiesc a avansat în faza eliminatorie după ce s-a impus cu 19-15 în fața sătmărencelor și 12-11 cu teleormănencele. În duelul pentru locul trei în grupă, CSM Satu Mare a trecut cu 21-11 de CSM Alexandria.

CSM Târgoviște și CSM Târgu Mureș au deschis sferturile. Dâmbovițencele, în formula Daiana Tănase, Ancuța Stoenescu, Claudia Cristea și Denisa Vați, au câștigat cu 20-12 în fața echipei care le-a avut în componență pe Andreea Feises, Alexa Bobar, Iohana Borșan și Alina Pop.

În ordinea orelor de start din program, a urmat duelul dintre CS Phoenix Constanța și FCC ICIM Arad. Clubul de la malul mării s-a prezentat la acest turneu cu Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian și Teodora Armanu, iar la arădence au fost Rita Bartok, Anamaria Ciotir, Diana Spinean și Adela Mercea. FCC ICIM Arad a trecut în semifinală după 18-12.

Sfertul trei a opus vecinele Sepsi Sfântu Gheorghe și ACS KSE Târgu Secuiesc, scor 20-4. Gazdele au fost în aceeași formulă în care câștigau turneul 7, cu Anca Șipoș, Edit Janko, Ildiko Mîrne-Nagy și Nora Demeter. Pentru ACS KSE au evoluat Orsolya Voloncs, Boglarka Kazsoni, Hanna Holinka-Miklos și Noemi Boloni.

Pentru ultimul loc în careul de ași au luptat două echipe din București, CS Agronomia și CS Rapid. Agronomia, cu Mihaela Chelariu, Alexandra Chițanu, Georgiana Plăvițu și Larisa Neagu, a câștigat cu 18-16 în fața formației compuse din Alexandra Lupusavei, Alexandra Anghel, Cristina Grigore și Gabriela Vlad.

FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște au avut un duel echilibrat în prima semifinală, decis la un singur punct. Arădencele s-au impus cu 19-18. Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat cu 15-9 în semifinala cu Agronomia.

Finala s-a încheiat la diferență de un punct, Sepsi Sfântu Gheorghe impunându-se cu 19-18 în fața celor de la FCC ICIM Arad. Cu al 3-lea succes consecutiv în turneele de o zi, alb-verzile egalează Phoenix Constanța la numărul de turnee câștigate și trec pe primul loc în clasamentul provizoriu. Pentru arădence a fost a 3-a finală pierdută.

În clasamentul fazei de calificare după 8 turnee, confor site-ului federației, Sepsi Sfântu Gheorghe a trecut pe prima poziție, cu CS Phoenix Constanța pe doi, iar FCC ICIM Arad pe trei. Urmează: (4) CSM Târgoviște, (5) CSM Satu Mare, (6) CS Agronomia București, (7) CS Rapid București, (8) CSM Târgu Mureș, (9) CSU Oradea, (10) Universitatea Cluj, (11) Olimpia CSU Brașov, (12) ACS KSE Târgu Secuiesc, (13) CSM Alexandria.

În 23 și 24 februarie sunt programate ultimele două turnee, 9 și 10, din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin. Primele 12 clasate la finalul fazei de calificare vor merge la Turneul Semifinal, din 25 mai. Turneul Final va fi în 26 mai.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate