Stiri

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă acasă turneul 7 din CR 3x3 feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.02.2019

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus în turneul 7 din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin. Al 7-lea din cele 10 turnee s-a desfășurat la Sepsi Arena, sâmbătă după-amiază. Gazdele, în formula Anca Șipoș, Edit Janko, Ildiko Mîrne-Nagy și Nora Demeter, au trecut în finală de CSM Târgoviște, care le-a avut în componență pe Daiana Tănase, Ancuța Stoenescu, Claudia Cristea și Denisa Vați. Astăzi se dispută al 8-lea turneu, tot la Sepsi Arena, începând cu ora 11.

CS Phoenix Constanța și CS Rapid București au avansat din grupa A. Constănțencele au câștigat ambele partide (15-13 cu CSU Oradea și 14-13 cu Rapidul), iar formația bucureșteană s-a impus cu 13-8 în fața orădencelor.

Echipa gazdă, Sepsi Sfântu Gheorghe, a terminat pe prima poziție în grupa B cu două victorii clare, 21-6 cu Olimpia CSU Brașov și 21-3 cu CSM Târgu Mureș. Mureșencele au avansat în faza eliminatorie grație victoriei cu 14-9 în fața brașovencelor.

FCC ICIM Arad s-a clasat pe prima poziție în grupa C, după 12-10 cu Universitatea Cluj și 14-12 cu CS Agronomia. Formația din capitală s-a impus cu 12-7 în fața clujencelor și a obținut biletul pentru sferturi.

Grupa D a fost singura cu patru echipe. CSM Târgoviște a câștigat toate cele trei partide pe care le-a disputat (21-2 cu CSM Alexandria, 10-6 cu CSM Satu Mare și 15-9 cu ACS KSE Târgu Secuiesc). CSM Satu Mare a fost pe doi în grupă, după ce s-a impus în fața celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc (13-11) și CSM Alexandria (20-6). Teleormănencele au terminat pe trei după 12-10 cu echipa din Târgu Secuiesc.

CS Agronomia (în formula: Alexandra Chițanu, Georgiana Plăvițu, Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi) și CS Phoenix Constanța (Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian, Teodora Armanu) s-au întâlnit în primul sfert. Agronomia s-a impus cu 18-12.

CSM Târgoviște (Daiana Tănase, Ancuța Stoenescu, Claudia Cristea, Denisa Vați) s-a calificat în semifinale după 15-8 în duelul cu CSM Târgu Mureș (Andreea Feises, Alexa Bobar, Iohana Borșan, Alina Pop).

Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare s-au înfruntat în al 3-lea sfert. Gazdele, cu Anca Șipoș, Edit Janko, Ildiko Mîrne-Nagy și Nora Demeter, s-au impus cu 16-13 în fața echipei formate din Anna Kadar, Adina Pop, Roxana Pane și Andrea Olah.

Cele mai puține puncte într-un meci din faza eliminatorie s-au înscris în ultimul sfert. FCC ICIM Arad (Rita Bartok, Anamaria Ciotir, Diana Spinean, Adela Mercea) a câștigat cu 8-6 în fața Rapidului (Alexandra Lupusavei, Alexandra Anghel, Cristina Grigore, Gabriela Vlad).

Prima semifinală a fost echilibrată, cu CSM Târgoviște trecând de Agronomia cu un punct, 11-10. Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus cu 16-10 în fața celor de la FCC ICIM Arad. Gazdele au câștigat finala cu 16-9 în fața dâmbovițencelor. Alb-verzile au obținut al doilea succes la rând, după ce se impuneau și în turneul 6, din decembrie.

Turneul 8 se dispută astăzi, tot la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. Grupele sunt aceleași ca la turneul 7. Meciurile încep la ora 11, iar finala este programată de la ora 14:15. Programul îl găsiți aici.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate