Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi se impune greu în derby-ul cu Universitatea Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
15.01.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit să câștige derby-ul etapei a-XV-a cu Universitatea Cluj-Napoca. Apriga partidă a avut loc sâmbătă, pe parchetul Sălii Sporturilor Szabo Kati, și s-a încheiat la scorul de 61-55.

Hotărâtă să răzbune înfrângerea din tur și având la dispoziție alte jucătoare, Universitatea a început bine meciul cu Sepsi. Astfel, la finalul actului întâi, tabela indica 13-18 pentru vizitatoare. Ecartul a crescut în sfertul doi, când Dajana Butulja și Taneisha Harrison au ieșit la rampă pe faza ofensivă. Drept urmare, la pauză, Universitatea conducea cu 36-27.

Fetele lui Dragan Petricevic au rămas la conducere până în ultima parte a actului trei. Gabriela Irimia și-a desprins colegele la 13 puncte, 27-40. Replica lui Sepsi a venit de la Amanda Thompson, sportivă care a evoluat impresionant în spațiul de trei secunde. Americanca a dominat autoritar situația la recuperări, în timp ce în atac a contribuit cu puncte vitale. De altfel, Thompson a limitat situația la cinci lungimi, 35-40.

Brittany Denson a pus-o pe Universitatea în postură favorabilă înainte de sfertul decisiv, 41-49. Sepsi a făcut diferența în ultimele cinci minute, când Thompson și Părău au învins defensiva adversarelor. Având la dispoziție o bancă mai scurtă, Universitatea nu a putut răspunde, regăsindu-se greu în atac. Practic, „U” nu a înscris niciun punct aproape patru minute, aspect care a făcut diferența în favoarea campioanei României.

Amanda Thompson a reușit o prestație senzațională, contabilizând 11 puncte și nu mai puțin de 27 de recuperări, alături de 3 capace, o pasă decisivă și o intercepție. Tyaunna Marshall a izbutit 15 puncte și 4 recuperări, pe când Chandra Harris a strâns 13 puncte și 8 recuperări.

De partea cealaltă, Taneisha Harrison și Dajana Butulja au pus pe tabelă câte 13 puncte fiecare.

*Foto: Gyurko-Henning Balazs/Powered by Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!