Stiri

Serbia învinge Rusia și va juca finala EuroBasket 2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.09.2017

Serbia s-a calificat în finala EuroBasket 2017, după ce a învins Rusia în peunltimul act al competiției continentale. Marjanovic în prima repriză și Bogdanovic au strălucit pentru trupa lui Sasha Djordjevic, care bifează a treia finală consecutivă, după cele de la campionatul mondial și olimpiadă.

Serbia a început partida cu un parțial de 5-0. Rusia a răspuns imediat și a trecut în avantaj. Elevii lui Sasha Djordjevic a au preluat apoi inițiativa și aveau să câștige primul sfert cu scorul de 25-20. Boban Marjanovic a făcut legea în sfertul secund, a reușit să marcheze coșuri simple, să recupereze și să creeze spațiu pentru colegii săi. Pe acest fond de joc Rusia a găsit cu dificultate drumul spre coș, iar Serbia avea să intre la cabine cu 14 puncte avantaj, 48-34. Repriza secundă a avut un start în care cele două echipe s-au anihilat, iar diferența după 4 minute de joc era aceiași ca la pauză. Două coșuri de 3 puncte ale lui Shved și Fridzon sunau revenirea în tabăra rusă. Serbia nu s-a regăsit și Rusia tăia deficitul la doar 5 lungimi. Sasha Djordjevic solicita instant timp de odihnă. Serbia a revenit rapid apoi la un avantaj format din două cifre. Rusia câștiga sfertul trei, însă Serbia avea un avantaj de 9 puncte înaintea ultimelor 10 minute de joc, scor 66-57. Rusia a pus presiune pe sârbi în startul sfertului decisiv. Răspunsul ex-iugoslavilor a venit, iar diferența ajungea din nou la 10 puncte. Shved și Zubkov înjumătățeau diferența după două faze consecutive. Shved își continua marșul ofensiv și cu 30 de puncte marcate ducea Rusia la doar 2 lungimi în spatele serbiei, 75-73 cu 4 minute rămase de joc. Rusia a ratat șansa de a trece în față, iar Bogdanovic i-a pedepsit cu o -triplă și ducea Serbia la 7 lungimi cu mai puțin de 2 minute din timpul regulamentar. Rusia s-a precipitat pe final, Serbia a învins cu scorul de 87-79.

Bogdan Bogdanovic a fost cel mai bun jucător al Serbiei cu 24 de puncte, 4 recuperări și 3 recuperări. Boban Marjanovic a totalizat 18 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Vladimir Lucic a fost aproape de un double-double, după 13 puncte și 8 recuperări.

Aleksei Shved a făcut un nou meci mare, încheiat cu 33 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Pentru Rusia au mai marcat Vorontsevich 14 puncte, Mozgov  - 11 puncte și Khvostov -  10 .

Serbia va întâlni Slovenia în finala EuroBasket 2017, în timp ce Rusia va lupta cu Spania pentru medaliile de bronz.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Eppo :

    somn usor
    cam dormiti cu stirile de ceva timp

    cu 6 ani în urmă (18.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!