Stiri

Sergio Scariolo poate părăsi naționala Spaniei pentru Toronto Raptors

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.07.2018

Sergio Scariolo, selecționerul echipei naționale a Spaniei, este aproape de postul de antrenor asistent la Toronto Raptors. Tehnicianul în vârstă de 57 de ani a informat federația spaniolă despre decizia sa și urmează să aibă o întrevedere cu președintele Jose Garbajosa pentru rezilierea contractului care este valabil până în anul 2020.

Sergio Scariolo a condus Spania în două mandate, între 2009 și 2012 și din 2015 până în prezent. Naționala iberică are trei titluri europene (2009, 2011 și 2015), un bronz european (2017), un argint olimpic (2012) și un bronz olimpic (2016) sub comanda antrenorului italian născut la Brescia.

La nivel de club, Sergio Scariolo a mai antrenat echipe precum Vuelle Pesaro, Fortitudo Bologna, TAU Ceramica, Real Madrid, Unicaja Malaga, Khimki Moscova, EA7 Milano sau Laboral Kutxa.

Spania a încheiat cu un parcurs perfect prima fază din FIBA World Cup 2019 Qualifiers, cu 6-0 la activ. În faza a doua ibericii vor da piept cu Turcia, Letonia și Ucraina.

Ultima competiție majoră la care Sergi Scariolo a participat cu națională Spaniei a fost EuroBasket 2017, competiție începută la Cluj-Napoca și încheiată la Istanbul cu medalie de bronz. La Cluj-Napoca, Sergio Scariolo și frații Gasol au produs momente amuzante la conferința de presă după meciul cu Croația, relatate într-un editorial pe care-l puteți citi mai jos.

EDITORIAL. Momente amuzante cu Pau Gasol

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!