Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Seria BC SCM Timișoara – CSM Steaua continuă pe malul Begăi

Eduard Popa

Eduard Popa
09.05.2018

bc scm timisoara csm steaua

BC SCM Timișoara va găzdui în Sala Constantin Jude următoarele două partide ale serie din prima rundă din playoff-ul LNBM, în compania celor de la CSM Steaua Eximbank.

Dacă în sezonul regulat Timișoara s-a impus cu 3-1, în primul meci din serie steliștii nu le-au dat nicio șansă oaspeților și s-au impus cu 89-67. Jonte Flowers (26 de puncte) și Marius Runkauskas (21 de puncte) au fost amândoi într-o formă de zile mari și cu un baraj de 3 puncte au reușit să aducă o victorie lejeră a Stelei în fața Timișoarei, echipă la care singurul care a impresionat a fost Adrian Diaz, cu 14 puncte și 7 recuperări.

Al doilea meci a fost însă o cu totul altă poveste. Steliștii au condus timp de 3 sferturi, grație în mod special unei defensive precise, dar și a unei prestații modeste a adversarului timp de 30 de minute. Când Timișoara a început să înscrie, CSM Steaua, formație care s-a aflat în a doua partidă în letargie din punct de vedere ofensiv, nu a găsit niciun răspuns. Astfel, în numai 2 zile ofensiva Stelei a trecut de la aproape 50% de la 3 puncte (11/23) la 3/21, aproape 14%, Cei doi eroi din partida precedentă, Marius Runkauskas (0/6) și Jonte Flowers (3/9) au fost ineficienți de la 3 puncte și nici double-double-ul lui Randal Falker (12 puncte, 11 recuperări) nu i-au putut salva pe steliști. De partea cealaltă Timișoara a reușit să recupereze în ultimele 10 minute un dezavantaj mai mare de 10 puncte și să reușească break-ul în duelul cu roș-albaștrii. Mladen Jeremic a înscris 18 puncte, în timp ce Milos Komatina a fost cel mai eficient jucător al partidei, cu 15 puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive.

A doua partidă a amintit de meciul din sezonul regulat, când Steaua a încasat prima înfrângere pe teren propriu, în ciuda faptului că roș-albaștrii au condus chiar și cu 25 de puncte cu 15 minute rămase de jucat.

Rămâne de văzut dacă CSM Steaua va reuși să îl recupereze pe Dragan Zekovic, o piesă extrem de importantă din angrenajul echipei lui Jukka Toijala. În absența sa, minutele la poziția 4 se vor împărți în continuare între Iuri Fraseniuc și opțiunile de strech four Pavel Marinov și Vlad Negoițescu. De partea cealaltă Tudor Costescu nu are probleme de efectiv. De remarcat și faptul că tehnicianul bănățenilor nu se sfiește să își folosească cei doi jucători U23, atât Lucas Tohătan cât și Tudor Gheorghe primind mai mult de 10 minute în fiecare din cele două întâlniri. Cei doi au oferit pauze de respiro importante veteranilor Octavian Popa-Calotă și Igor Mijajlovic.

Partida a treia a seriei dintre BC SCM Timișoara și CSM Steaua Eximbank se joacă astăzi, 9 mai, de la ora 19:15 și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!