Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Seria dintre Steaua și U BT Cluj-Napoca se mută la București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.04.2019

CSA Steaua București și U BT Cluj-Napoca vor desfășura la București Meciul 3 din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin – 2018/2019. Clujenii merg în Capitală cu cu scorul de 2-0 la general și mai au nevoie de o singură victorie pentru calificare în penultimul act al competiției. Meciul 3 dintre Steaua București și  U BT Cluj-Napoca va avea loc mâine, 1 mai, cu începere de la ora 18:45 în sala Mihai Viteazul.

U BT Cluj-Napoca a avut mari emoții în jocurile de pe teren propriu. În prima partidă a remontat un handicap de 16 puncte și grație unui parțial de 37-23 în repriza secundă a reușit să-și apropie victoria, scor 72-64. Jason Washburn a strălucit cu 15 puncte și 15 recuperări. În meciul secund, lucrurile au fost mult mai echilibrate. Cele două echipe au mers umăr la umăr până la final. Izbăvirea pentru gazde a venit de la Aleksandar Rasic, cel care marca o triplă, cu care aducea victoria echipei sale, scor 71-68.

Steaua a mai trăit un scenariu asemănător în fața lui U BT Cluj-Napoca, chiar în finala din 2017. Clujenii au câștigat meciurile de pe teren propriu la fel de greu, 87-85 și 84-80. La București lucrurile au stat diferit, U BT Cluj-Napoca s-a impus clar 75-61 și a devenit campioană a României. Și în playoff-ul din stagiunea precedentă cele două formații s-au întâlnit. Steaua câștiga atunci în decisiv, după ce U BT Cluj-Napoca a avut 2-0 la general.

În acest sezon, CSA Steaua și U BT Cluj-Napoca au mai jucat un singur meci la București, în prima parte a sezonului regulat. Formația lui Mihai Silvășan a câștigat acel joc cu scorul de 81-73.

Meciul 3 în sfertul de finală dintre CSA Steaua București și U BT Cluj-Napoca va fi arbitrat de o brigadă formată din Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rașoga.

Partida de la Sala Mihai Viteazul va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 3.

foto: u-bt.ro/ Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!