Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sezonul 2008-2009, ultimul în care o echipă din 1-3 a fost eliminată de una din 6-8

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.04.2015

BC Mureș Târgu Mureș a reușit aseară să închidă seria cu U-Banca Transilvania Cluj cu un sec 3-0 la general. Jucătorii pregătiți de Audrius Prakuraitis s-au impus în Meciul 3 la 18 puncte diferență, scor 94-76, asigurându-și astfel calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

De sublininat este faptul că, mureșenii au pornit în play-off de pe poziția a 6-a, în timp ce clujenii lui Marcel Țenter au ocupat ultima treaptă a podiumului la finele sezonului regulat. Fără avantajul terenului propriu la dispoziție, „tigrii” au reușit totuși să dispună de formația de sub Feleac. Alb-albaștri și-au adjudecat meciurile de pe terenul adversarei cu 81-77, respectiv 74-67 și astfel aveau de câștigat un singur meci din următoarele 3 pe care le aveau la dispoziție, lucru concretizat încă din prima încercare. 

Zoran Milovic (CSU Cuadripol Brașov) și Andrei Căpușan (CS Otopeni) într-un duel direct din Meciul 2 al seriei, joc disputat la Otopeni în 22 aprilie 2009

Astfel, o echipă care a terminat sezonul regulat pe poziția a 6-a a reușit să elimine o echipă care a terminat pe 3. Ultima dată când s-a întâmplat ca o formație din 1-3 să fie eliminată de o formație din 6-8 s-a consemnat în prima fază a play-off-ului 2008-2009. Atunci, pornită cu a doua șansă, CS Otopeni (locul 6) a trecut cu 2-0 la general de CSU Cuadripol Brașov (locul 3). Trupa pregătită pe atunci de Milan Nisic s-a impus atunci în primul meci de la Brașov cu 93-91, iar în meciul secund au câștigat în propriul fief cu 85-77. În penultimul act, Otopeniul a dat piept cu BCM Elba Timișoara, echipa clasată pe locul 2, cedând greu seria, în meci decisiv, cu 69-87. 

La acea vreme, în lotul celor de la Otopeni se regăseau jucători precum Miljan Medvedj, Bojan Obradovic, Slobodan Popovic, Andrei Căpușan, Angel Santana, Bogdan Țibârnă sau LeVar Sealas. De cealaltă parte, în trupa lui Dan Calancea evoluau Andrei Mandache, Ionuț Drăgușin, Zoran Milovic, Enes Hadjibulic, Rashaun Broadus sau Sasa Mijajlovic. 

*Foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!