Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doliu în baschetul românesc, după trecerea în neființă a lui Armand Novacek

Eduard Popa

Eduard Popa
16.08.2019

Doliu în baschetul românesc, după trecerea în neființă a lui Armand Novacek

Doliu pentru baschetul românesc și pentru Steaua București, după trecerea în neființă a fostului mare campion al „militarilor”, Armand Novacek. Novacek a jucat la Steaua și pentru naționala României în perioada de aur a baschetului românesc, când tricolorii au obținut cele mai importante performanțe din istoria acestui sport în țara noastră.

Anunțul a fost făcut de CSA Steaua, printr-un comunicat pe contul oficial de facebook:

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua București anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a fost Armand Novacek. Maestru emerit al sportului, jucător de bază al Stelei și unul dintre cei mai importanți sportivi ai echipei naționale din “perioada de aur” a baschetului românesc (anii ‘50-‘60). În anul 1961, cucerea prețioasa medalie de bronz la Campionatul European. Armand Novacek s-a retras din baschet în 1972, după o carieră de succes. CSA Steaua București transmite sincere condoleanțe către familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

 

😔 Clubul Sportiv al Armatei Steaua București anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a fost Armand Novacek....

Posted by CSA Steaua București on Thursday, August 15, 2019

Federația Română de Baschet a prefațat cariera marelui jucător român:

„S-a stins din viata ARMAND NOVACEK, unul dintre jucatorii de baza ai Stelei si ai echipei nationale din “perioada de aur” a baschetului romanesc (anii ‘50-‘60). Novacek era unul din “N”-urile din celebra formula “4N-1F” a legendarei echipe CCA (Nedeff, Niculescu, Novacek, Nedelea, Folbert), fiind si unul dintre jucatorii importanti ai nationalei Romaniei (a participat la 4 turnee finale ale Campionatelor Europene, in perioada 1957-1965).

Armand Novacek s-a retras din baschet in 1972, dedicandu-se profesiei de medic specialist de anestezie si terapie intensiva, pe care a practicat-o in Germania, tara in care a emigrat in 1975. In aceasta primavara, la 82 de ani, Armand Novacek a suferit un atac de cord, iar eforturile de resuscitare i-au produs leziuni majore pe creier. Dupa cateva luni de lupta, inima jucatorului nostru s-a oprit definitiv. Dumnezeu sa il odihneasca!”, a scris FRB.

Armand Novacek este unul dintre componenții formației Stelei din anii ’50-’60, când roș-albaștrii au laut zece titluri consecutive. El a jucat pentru naționala României în perioada 1957 – 1965. A jucat și la Campionatul European din 1961, când România a cucerit medalia de bronz.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!