Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sezonul competițional se reia cu un derby de excepție

David Istrate

David Istrate
01.03.2018

csm csu oradea u bt cluj baschet lnbm

La aproape 3 săptămâni după disputarea Cupei României, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se confruntă din nou, de data aceasta în campionat. Pentru gazde, miza este apropierea de prima poziție, în timp ce oaspeții doresc să continue seria victoriilor și să-și consolideze locul în fruntea clasamentului.

Cele două echipe s-au întâlnit de 12 ori pe parcursul ultimilor doi ani, clujenii câștigând de 10 ori. De asemenea, în meciul din tur, în BT Arena, campioana en-titre a reușit să învingă printr-un coș marcat de Giordan Watson în ultimele secunde. Însă cel mai recent duel a fost cel din finala Cupei României când cele două formații au oferit din nou un joc extrem de echilibrat. Cu toate acestea, U-BT Cluj-Napoca a reușit să își depășească adversara și a obținut al treilea trofeu consecutiv în Cupa României.

De la acea dată ambele echipe au făcut schimbări în lotul jucătorilor. Astfel, CSM CSU Oradea a renunțat la tânărul Sebastian Ionescu, ajuns la SCM U Craiova și i-a transferat pe Laszlo Lazar și Stefan Nikolic. De partea cealaltă, oaspeții au anunțat recent transferul lui Ernest Franklin Zeigler, jucător ce nu a avut angajament în acest sezon.

În campionat, trupa lui Cristian Achim parcurge o perioadă foarte bună și a câștigat ultimele 5 partide. Prin urmare, cu 12 victorii și 5 înfrângeri, CSM CSU Oradea a urcat până pe poziția a treia. În schimb, adversarii orădenilor au un sezon foarte aglomerat și recent au reușit să se califice în optimile FIBA Europe Cup, acolo unde o vor întâlni pe Donar Groningen. În LNBM, U-BT Cluj-Napoca se situează pe primul loc, cu 14 victorii și 3 înfrângeri.

Cei mai buni componenți ai Oradei sunt Muhamed Pasalic, care adună 10.6 puncte, 4.4 pase decisive și 2.7 recuperări, și Kris Richard, cu medii de 10 puncte, 1.8 pase decisive și 2.7 pase decisive. Pentru U-BT Cluj-Napoca s-au remarcat în acest sezon Zeljko Sakic, cu 13.8 puncte, 2.8 pase decisive și 6.2 recuperări și Giordan Watson, jucător ce strânge în medie pe meci 11.7 puncte, 3.9 pase decisive și 1.4 recuperări.

Duelul dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca va avea loc vineri 2 martie, de la ora 19:00, în direct la Digisport 3.

*foto: Andreea Vlase

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Meci
    Corect ar fi Universitatea BT

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Meci
    Corect ar fi :
    -sponsor"U"l principal al FRB sau
    -noul Asesoft sau chiar
    -crescatori de talente pur romanesti

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • zapacitu79:

      :))))
      Și sponsorul secundar Rds ce zice? Când Oradea o sa renunțe la un jucator gen Mandache cum a făcut clujul ca sa ofere minute unor copii, kuti, Gheorghe etc sa joace poți comenta. Când Oradea o sa bage bani privați ca sa crească copii poți comenta. Deocamdată la Oradea echipa e susținută și din bani publici iar copiii se antrenează la clubul privat a lui sere unde plătesc pt asta.

      cu 6 ani în urmă (02.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      La Mandache nu a renuntat Clujul ci a renuntat Mandache la Cluj. Sa inteleg ca voi renuntati la romanii cu experienta ca sa faceti loc tinerilor romani? Bravo voua! Anul asta ati adus 2 tineri romani de perspectiva ( Watson si Calnicenco) si v-ati despartit de unul cu experienta (Gheorghe).
      Ce problema ai cu RDS-ul? E firma privata fara nici o conexiune la varful FRB. Oradea e sustinuta din bani publici la fel de mult cum e sustinut si Clujul, asa cu nu vad unde e problema? Poate ma luminezi si pe mine care e clubul privat al lui Sere? Se pare ca stii mai multe...

      cu 6 ani în urmă (02.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca air23 :

    @
    Iarasi o luati pe aratura.

    cu 6 ani în urmă (02.03.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    gata cu norocul chior!
    Cat le mai merge celor de la U, "ulciorul la apa" contra noastra? Victorii in ultima secunda, de fiecare data pentru ei! Statistic vorbind cei de la U ar putea lua bilet la Loto, asa noroc au contra noastra... Hai sa le dam azi o lectie in avanpremiera play-off -ului!

    cu 6 ani în urmă (02.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    fair-play
    pentru cei cu capul pe umeri si cum mai mult de 2-3 sezoane de LNBM in spate (vezi Asehotii), hai sa ne bucuram de faptul ca avem un campionat echilibrat (nu neaparat f valoros, dar echilibrat cel putin in partea superioara) si sa lasam comentariile stupide si teoriile conspiratiei, ca RDS, ca BT, ca EximBank, etc. Si daca or fi manareli, intre echipe sau cu FRB, nici nu le putem dovedi si nici nu le putem contracara.
    Prefer sa urmaresc spectacolul de pe teren si sa sper ca arbitrajul va fi cat mai bun posibil. In rest, haide U, victorie diseara, la 1 sau mai multe puncte! :D

    cu 6 ani în urmă (02.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Bine punctat!
      Hai CSM!

      cu 6 ani în urmă (02.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!