Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sezonul regulat debutează cu un duel de foc

Paul Olar

Paul Olar
01.10.2013

Liga Națională

Etapa I

Arena "Antonio Alexe"

Ora 19:00

Digi Sport

0-0 Fișa meciului 0-0

Prima confruntare oficială a sezonului regulat 2013-2014 are loc miercuri, 2 octombrie, în Arena "Antonio Alexe" din Oradea. Gazdele de la CSM dau piept cu "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca, într-una din cele mai interesante dispute ale etapei întâi.

Cu importante schimbări de efectiv operate în vară, ambele grupări ardelene încearcă să debuteze cu dreptul și în campionat, după succesele din Cupă repurtate săptămâna trecută.

Bihorenii au întâlnit pe Concordia Chiajna și au tranșat seria încă din primul tur, când trupa lui Cristian Achim și-a surclasat adversara pe teren propriu, scor 81-53. Cu toate că formația din Chiajna a fost slăbită de plecarea unora dintre baschetbaliștii străini, "alb-verzii" s-au ținut tare pe poziții o săptămână mai târziu și le-au făcut viața mai grea oponenților. Totuși, CSM și-a asigurat un alt rezultat pozitiv, 73-89.

În schimb, "U"-BT a fost nevoită să transpire serios pentru accederea în faza următoare a celei de-a doua competiții ca valoare din țara noastră. Băieții lui Dorin Pintea s-au duelat cu SCM Craiova, echipă lovită de problemele de lot. Chiar dacă nu au putut conta pe trei oameni de bază, oltenii au găsit drumul spre victorie, devenind în consecință favoriți. Spre bucuria suporterilor clujeni, Silvășan și compania au izbutit să treacă peste eșecul la patru puncte și au putut să-l ajute pe Dorin Pintea să bifeze primul succes ca antrenor principal.

Revenind la duelul de miercuri seara, trebuie precizat că cele două combatante se află în formule diferite față de ultima întâlnire de campionat. "Leii" s-au despărițit de oamenii ce au dus greul în stagiunile precedente, dintre ei amintind pe Nemanja Maric și Milos Pesic. La capitolul sosiri, orădenii se mândresc cu Titus Nicoară, Vujadin Subotic, Sean Deninson, Radovan Markovic sau Dani Popescu.

"U" a renunțat la toți baschetbaliștii străini din ediție 2012-2013, alături de internaționalul Mihai Paul, la echipă fiind păstrați, dintre baschetbaliștii importanți, doar Mihai Silvășan și Cătălin Baciu. În locul lor au sosit Branko Cuic, Miljan Medvedj, Darius Hargrove, Josh Sparks, Ivan Kuburovic și Boris Lalovic.

CSM și "U" s-au întâlnit în urmă cu o lună la Memorialul "Elemer Tordai". Atunci, "alb-negrii" au ieșit învingători, 76-70, sportivii de la malul Someșului punând în cele din urmă mâna și pe trofeu. Totodată, Mobitelco are de luat o revanță în fața orădenilor după eliminarea din Playoff-ul ediției trecute.

Încleștarea este programată la ora 19:00, în direct la DigiSport.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!