Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul a avut trei marcatori cu Asesoft cu peste 20 de puncte

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.12.2013

CSU Sibiu a trecut fără nici un fel de problemă de CSU Asesoft Ploiești, în special datorită aportului ofensiv adus de Devon Austin, Matija Ceskovic și Milos Bojovic. Toți trei au depășit borna celor 20 de puncte marcat și au combinat în total 66 de puncte, din totalul de 92 a sibienilor. Austin a avut 23 de puncte, Ceskovic 22 iar Bojovic 21.

Devon Austin a fost cel mai bun marcator al partidei cât și cel mai eficient om de pe parchet. La cele 23 de puncte, americanul a mai adăugat 6 recuperări și o pasă decisivă. A avut de asemenea o minge câștigată și una pierdută, pentru un indice al eficienței de 31 de unități. Austin a fost aproape de perfecțiune în ceea ce privește aruncările, reușind 3/3 de la 2 puncte, 5/6(83%) de la 3 puncte și 2/2 de la linia de libere.

Matija Ceskovic a fost și el la înălţime în fața echipei pe care anul trecu o înfrunta în finala ligii. Bosniaco-croatul și-a completat linia statistică cu 5 recuperări și 7 pase decisive, pe lângă cele 22 de puncte marcate. Ceskovic a avut relative probleme cu aruncările de 2 puncte, unde a reușit doar 4/10 (40%) dar s-a revanșat din spatele semicercului de unde a înscris 4/5(80%). Indice de eficiență al acestuia a ajuns astfel la cota 25.

Milos Bojovic, desemnat MVP în etapele precedente a avut din nou o prestație excelentă. Sârbul a completat acest trio magic al lui Miodrag Perisic, prin cele 21 de puncte marcate și cele 5 mingi prinse la panou. Procentajul său de la 3 puncte (25%, 1/4), l-a tras puțin în jos, în timp ce de la 2 puncte a avut 70% (7/10). Indicele său de eficiență a fost identic cu numărul punctelor marcate, 21.

CSU Sibiu a marcat prin această victorie un debut senzațional de sezon în LNBM și totodată revenirea în elita baschetului românesc după ce în ultimele două sezoane au lipsit din top. După victoria în fața campioanei, sibienii s-au cocoţat în vârful clasamentului, cu 20 de puncte în urma celor 9 victorii și 2 înfrângeri.

foto: Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    confruntare
    la forma pa care a avut-o ieri a sibiul si muresul, ar fi fost interesant de vazut o confruntare dintre cele 2 echipe.

    cu 10 ani în urmă (08.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!