Stiri

Sica Cuzic: 'Secretul succesului îl știe toată lumea'

Răzvan Șipoș

Răzvan Șipoș
09.06.2013

Sica Cuzic, MVP-ul turneului final al CN U17 feminin - ediția 2013, a acordat un interviu cititorilor TotalBaschet. În cadrul acestuia, Sica vorbește despre titlul național cucerit alături de LPS Alba Iulia, dar în același timp aveți posibilitatea de a face cunoștință cu sportiva aleasă cea mai bună la turneul final al competiției care și-a desemnat campioana în urmă cu o săptămână.

Aţi pornit favorite în opinia multora şi iată că v-aţi respectat statutul. Aţi terminat turneul cu 4 victorii şi nicio înfrângere, exact cum îi stă bine unei campioane în acest format de turneu final. Ce stă în spatele acestei performanţe, care e secretul tău, care e secretul echipei ?

Am luat fiecare meci in parte şi am jucat pentru victorie. În ceea ce priveşte secretul, e un secret pe care îl ştie toată lumea. Antrenamente dure, zile în şir de reluare a aceluiaşi efort, plus că anul acesta am avut puţine meciuri în campionat, ceea ce ne ne-a dat o poftă mai mare pentru joc .Toate ne-am dorit foarte mult să aducem acasă cupa, să dovedim ca şi fără talie putem fi cele mai bune. 

Ai avut statistici impresionante meci de meci, ai continuat evoluţiile bune şi nu i-ai dezamăgit pe cei care au avut incredere în tine în momentul în care ai venit la echipa din Alba Iulia, precedenta ta echipă fiind Phoenix Galaţi. Te aşteptai la un turneu final atât de prolific în ceea ce priveşte propriile tale statistici ?

Mulţumesc, dar pentru mine nu a contat atât de mult statistica proprie pe cât a contat cea a echipei. Am făcut ce trebuie pentru ca echipa să câştige. Am făcut un joc de echipă, unde ne-am luptat pentru fiecare minge în apărare, respectiv atac, astfel încât să marcheze omul cel mai liber.

Cu atacul câştigi meciuri, cu apărarea câştigi trofee..cât de adevărată e acestă afirmaţie în contextul în care echipa voastră a primit cu puţin peste 40 de puncte în medie per partidă ?

Este foarte adevarată. În atac poţi avea o zi proastă, dar nu şi în apărare. Am lucrat foarte mult pe apărarea individuală. Fiecare în parte a făcut tot posiblilul sa îşi ţină omul foarte bine, iar unde a fost nevoie de ajutor, am primit indicaţii de la domnul antrenor care a ajustat apărarea meci de meci. Cât despre apărarea colectivă, acolo a fost vorba de mult antrenament. Din punctul meu de vedere, am avut o apărare foarte bună, încrederea în coechipiere nu a lipsit nicio secundă, am dat ajutorul cuvenit şi am făcut rotaţii la timp, ceea ce ne-a adus atacuri reuşite.

Cât de important este antrenorul într-o echipă precum e cea din Alba Iulia, o echipă care practic nu a lăsat nicio şansă adversarelor dacă luăm fiecare meci, începând chiar cu faza semifinala ?

Antrenorul ne-a ţinut motivate pe tot parcursul turneului. Ne-a transmis din ambiţia şi încrederea lui. Este foarte important, el ne cunoaşte pe fiecare în parte foarte bine, ştie exact ce şi cum trebuie sa ne spună. Este cel mai grozav antrenor din toate punctele de vedere.

În condiţiile în care LPS Alba Iulia promovează performanţa înaltă la nivel baschetbalistic feminin, cu performanţe atât la junioare, cât şi în ceea ce priveşte echipa de Divizia A, ce aşteptări ai pe viitor, te vezi jucând în prima divizie, sau vrei să iei lucrurile pas cu pas şi să laşi timpul sa vorbească ?

Acesta este visul meu, să ajung să joc în Divizia A. Vreau ca pe viitor să evoluez la Alba Iulia deoarece mă simt ca acasă şi am progresat mult de când am început să lucrez cu domnul George Lăncrănjan, care, după cum spuneam, este extraordinar atât din punct de vedere baschetbalistic cât şi din punct de vedere uman.

În viaţa fiecărui sportiv există un moment de : " Gata, mi-a ajuns, nu mai pot '' . Cât de dese au fost astfel de momente şi ce te-a determinat să continui chiar dacă poate pe moment ţi-ai fi dorit să renunţi ?

Nu au fost foarte dese, însă deşi au fost câteva momente în care am simţit că am ajuns la limita efortului fizic, am trecut foarte repede peste asta. Nu am avut niciodată vreun gând să renunţ la baschet, întotdeauna m-am gândit la un viitor în acest sport şi nu văd cum aş putea, îmi place prea mult.

Fiecare junior caută într-un profesionist un model de urmat, un model căruia caută să-i calce pe urme. Cine este acesta în cazul tău ? 

Nu am un singur model, sunt mulţi jucători..deşi Stephen Curry este un exemplu clar pentru toată lumea. Este tânăr, foarte inteligent şi cariera lui evoluează extraordinar de bine. Sunt multe de învăţat din jocul lui.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!