Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sirius Târgu Mureș rămâne fără alte piese de bază

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.02.2018

Ultima clasată din Liga Națională, BC Sirius Târgu Mureș, continuă să piardă jucătoare importante. După ce a rămas în trei străine la începutul returului, formația mureșeană rămâne fără alte piese de bază.

Coșghetera echipei, Angel Robinson, a lăsat „lanterna roșie” din România pentru penultima clasată din campionatul Spaniei. Campus Promete Logrono este pe locul 13 în prima ligă iberică, având un bilanț de 2 victorii și 17 înfrângeri.

Americanca a jucat în 16 partide din Liga Națională în acest sezon și are medii de 18.1 puncte, 6.4 recuperări, 5 pase decisive, 2.7 mingi pierdute și 1.7 intercepții. Fostul căpitan de la Sirius are o eficiență medie de 19.8, în 36:40 minute/meci. În sezonul trecut Robinson a avut cea mai bună medie de puncte din campionat, 19.85 în 20 de partide. Americanca și-a condus echipa spre semifinala Cupei României în stagiunea precedentă.

O altă pierdere importantă pentru Sirius este Zorica Mitov. Sârboaica a jucat în toate cele 16 meciuri din această ediție de campionat, cu medii de 8.4 puncte, 6 recuperări și 2.1 pase decisive. Aceasta are 10.6 eficiența medie în 33 de minute/partidă. Mitov va juca în Luxemburg, la Etzella.

Robinson a evoluat doar la Sirius în campionatul românesc, în timp ce Mitov s-a aflat la al 5-lea angajament în România. Aceasta a jucat patru sezoane la rând în țara noastră, începând din 2012 când a evoluat pentru SCM Craiova. În stagiunea 2013-2014 a îmbrăcat echipamentul celor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pentru care a jucat în 32 de partide. A urmat un sezon cu Olimpia CSU Brașov, iar în 2015 a făcut pasul spre BCM Danzio Timișoara. Acolo a jucat doar 13 meciuri, plecând în iarnă din motive financiare.  

Conform informațiilor noastre, toate străinele au plecat de Sirius Târgu Mureș. Andjela Radovic a avut cea mai mică medie de puncte dintre straniere, 6.7. Aceasta a evoluat în 10 partide, cu 2.7 recuperări/meci, 1.5 pase decisive și 2.5 eficiență medie în 21:16 minute. Alyssa Lawrence și Sherise Williams au părăsit echipa după încheierea turului din sezonul regulat.

Pentru BC Sirius Târgu Mureș urmează partidele din turneul grupei 6-9, în perioada 16-18 martie. Atunci elevele lui Ionel Brustur vor întâlni, în această ordine, FCC ICIM Arad, CS SCM Timișoara și CSU Alba Iulia. Sirius nu mai poate prinde play-off-ul, dar are un final liniștit de sezon pentru că nu se retrogradează. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!