Stiri

Situaţia bizară în prima ligă din Coreea de Sud: Baschetbalist dat afară pentru că e prea înalt!

Eduard Popa

Eduard Popa
07.04.2018

 dat afara prea inalt coreea de sud

David Simon (stânga), în duel cu Mamadou Diouf, un alt jucător afectat de noua regulă

David Simon joacă în Liga de Baschet Coreeană (KBL), unde este cel mai bun marcator al ligii pentru echipa Anyang KCG, cu 26,1 puncte pe meci. Cu toate acestea americanul s-ar putea să se vadă nevoit să îşi caute angajamentul într-o altă ţară.

Motivul este unul extrem de bizar. Încercând să dea mai multe şanse baschetbaliştilor nativi, federaţia din Coreea de Sud a impus ca de sezonul viitor echipele să aibă doar doi jucători străini! Mai mult, aceştia să aibă parte şi de o limită de înălţime: un jucător să nu treacă de 1m85 (6’1”), celălalt să nu treacă de 1m98 (6’6”). Simon depăşeşte limita, având o înălţime de 2m01.

"Sunt supărat... Să fii atât de aproape de limită şi să nu fii lăsat să joci. Cred că nu voi mai fi pe aici sezonul viitor", a spus americanul, care crede că decizia este una foarte bizară.

"Personal, eu nu înţeleg decizia. Suntem oricum doar doi sau trei sportivi care depăşim limita de înălţime, iar majoritatea jucătorilor coreeni oricum nu sunt mici", a mai spus sportivul, pentru Business Insider.

Rămâne de văzut dacă sud-coreenii se vor răzgândi cu privire la această regulă. Cert este că până atunci Simon, care a trecut prin carieră în ligile din Franţa sau Serbia, a început deja să îşi caute o nouă echipă pentru stagiunea 2018/2019.

*foto: businessinsider.co.za

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!