Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Situația în grupa 6-9 înaintea turneului de la Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.03.2018

Arena Antonio Alexe găzduiește, în perioada 16-18, martie turneul grupei 6-9 din faza a doua a sezonului regulat. Fiecare echipă va disputa trei partide pe teren neutru înainte de startul play-off-ului.

FCC ICIM Arad are un avantaj de două puncte în lupta pentru locul 6, primul din această grupă. Galben-albastrele încep turneul cu ultima clasată, UPM BC Sirius Târgu Mureș. O victorie arădeană, combinată cu un succes al celor de la CSU Alba Iulia în primul meci cu CS SCM Timișoara, ar însemna că a 6-a poziție se decide din prima zi. 2 victorii la turneu le asigură celor de la FCC ICIM Arad un duel cu locul 3 în primul tur din play-off.

CS SCM Timișoara este singura care poate să mai treacă în fața formației de pe Mureș. Pentru asta, alb-violetele trebuie să câștige toate cele trei meciuri de la Oradea, iar arădencele să nu obțină mai mult de un succes. În acest caz, cu 3 succese timișorene și unul singur arădean, echipa de pe Bega ar trece pe locul 6 pentru că ar avea 2-1 la meciurile directe. Formația bănățeană a rămas cu un lot restrâns după despărțirile de trei străine. Alb-violetele au un avantaj important în fața următoarei clasate, un punct în plus și cele două victorii din sezonul regulat, care le păstrează deasupra alb-albastrelor în caz de egalitate.

CSU Alba Iulia nu mai are șanse să prindă prima poziție în grupa a doua valorică, deși are același bilanț ca și timișorencele, de 6 victorii și 10 înfrângeri. Alb-albastrele au cu un punct mai puțin pentru că au pierdut cu 0-20 meciul cu Olimpia CSU Brașov și nu au primit punctul pentru înfrângere. La trei puncte de arădence, echipa din Cetatea Unirii nu poate să treacă în fața lor nici în cazul în care câștigă toate meciurile de la turneu, iar galben-albastrele le pierd pe toate. Asta pentru că FCC ICIM are două victorii în prima fază a sezonului regulat și ar rămâne în față la rezultatele directe.

UPM BC Sirius Târgu Mureș are cu patru puncte în urma echipei din Alba Iulia, astfel că nu poate prinde ultimul loc de play-off nici dacă se impune în toate cele trei partide găzduite de Oradea. Sirius rămâne singura formație în afara fazei eliminatorii în acest sezon, într-un campionat rămas cu 9 echipe după retragerea celor de la Phoenix Galați.

În clasamentul grupei 6-9 conduce FCC ICIM Arad cu 24 de puncte, după 8 victorii și 8 înfrângeri. CS SCM Timișoara este a doua cu 22 de puncte (6/10). CSU Alba Iulia urmează cu 21 de puncte (6/10), iar UPM BC Sirius Târgu Mureș are 17 puncte (1/15).

Programul turneului de la Oradea:

Etapa 21 – Vineri 16 martie

Ora 18:00 CS SCM Timișoara – CS Universitatea Alba Iulia, Detalii

Ora 20:00 FCC ICIM CSB Arad – UPM BC Sirius Târgu Mureș, Detalii

Etapa 22 – Sâmbătă 17 martie

Ora 18:00 CS Universitatea Alba Iulia – FCC ICIM CSB Arad, Detalii

Ora 20:00 UPM BC Sirius Târgu Mureș – CS SCM Timișoara, Detalii

Etapa 23 – Duminică 18 martie

Ora 16:00 CS Universitatea Alba Iulia – UMP BC Sirius Târgu Mureș, Detalii

Ora 18:00 FCC ICIM CSB Arad – CS SCM Timișoara, Detalii

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!