Stiri

Slovenia s-a calificat în semifinale la EuroBasket

Eduard Popa

Eduard Popa
12.09.2017

slovenia letonia eurobasket 2017

Slovenia a trecut în sferturile EuroBasket de la Istanbul după victoria în meciul disputat în compania Letoniei, scor 103-97.

Letonia a condus cu 13-10 după cinci minute, dar până la finalul primului sfert Slovenia a întors scorul și a condus cu 34-23 după primul sfert. Kristaps Porzingis și-a început recitalul în sfertul doi și a ajutat Letonia chiar să conducă la pauză cu 4 puncte, scor 55-51.

Slovenii au revenit extrem de hotărâți de la pauză și grație lui Doncic, Dragic și Anthony Randolph au ajuns în față cu 10 puncte, scor 76-66, cea mai spectaculoasă fază fiind un dunk uluitor al lui Gaspar Vidmar.

 Același Vidmar a deschis ostilitățile și în sfertul patru, cu două capace, iar Luka Doncic a dus Slovenia la zece puncte cu două coșuri uluitoare de 3 puncte. Porzingis a pus șase puncte foarte repede și a dus Letonia la 4 puncte. Tot pivotul lui Knicks a adus Letonia la numai un punct, după un dunk de senzație din assist-ul lui Timma și un coș de 3 puncte cu 1:51 rămas de jucat. Cu toate acestea, letonii nu au putut trece în față, Goran Dragic a reușit un lay up de senzație iar ex-iugoslavii și-au asigurat victoria de la linia de fault, scor 103-97.

Dragic a reușit 26 de pct, 8 pase decisive și 6 recuperări, Luka Doncic a adunat 27 de puncte și 9 recuperări, Prepelic a strâns 17 puncte și Anthony Randolph a reușit 16 puncte și 9 recuperări. De partea cealaltă Kristaps Porzingis a adunat 34 de puncte și 6 recuperări iar Davis Bertans a înscris 23 de puncte.

Pentru Slovenia urmează acum duelul din semifinale, în compania Spaniei.

*foto: twitter Marca Baloncesto

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Absolut superb, ce jucatori, ce echipe!

    cu 6 ani în urmă (12.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Doncic
    Am avut placerea sa l vad live pe Doncic intr un meci de Euroliga, senzational, sezonul acesta o sa "explodeze"

    cu 6 ani în urmă (13.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!