Stiri

Soare, plajă și baschet! 3x3 Superbet Tour se oprește în Mamaia

Mihai Iordan

Mihai Iordan
05.07.2016

Constanța Streetplay, care va avea loc în zona Perla Mamaia, în zilele de 9 și 10 iulie, așteaptă la start peste 250 de jucători din întreaga țară și este ultima etapă din circuitul national 3x3 Superbet Tour 2016.

Cu premii în valoare totală de peste 20.000 de lei, dintre care un cec în valoare de 5000 de lei pentru câșigătoarea categoriei de elită la seniori, Constanța Streetplay își propune să ofere participanților o competiție de rang international, unde jucătorii pot acumula puncte în clasamentul FIBA 3x3 World Rankings, dar de asemenea să promoveze baschetul în rândul copiilor și tinerilor.

“Avem acest cult pentru competiția sportivă și importanța ei și dăm totodată dovadă de o pasiune debordantă. Prin acest tip de evenimente încercam sa  promovam competiția, sa promovam ideea de socializare prin sport, sa promovam sportul de masa”, sunt cuvintele lui Andrei Talpeș, președintele Asociației Terra Semper Fidelis, organizatorul competiției.

“Este pentru prima oară în istoria de 12 ani a mărcii Sport Arena Streetball când organizăm un circuit național, iar Constanța nu putea să lipsească de pe harta turneelor noastre. Este un oraș cu tradiție în baschet și sperăm să contribuim și noi prin acest gen de evenimente la dezvoltarea acestui sport în zonă”, a declarat Radu Petre, manager Sport Arena Streetball.

Nu doar jucătorii vor avea șansa să strălucească pe terenul de baschet ci și spectatorii, iar oricine vine să petreacă timp alături de noi, poate avea șansa de a câștiga premiile puse la bătaie în concursurile individuale.

Spectacolul va fi întregit de prezența pentru prima oară în Constanța a uneia dintre cele mai tari trupe de baschet freestyle din lume, Da Move Crew, cu peste 1000 de spectacole pe întreg mapamondul în ultimul deceniu.

De asemenea, evenimentul vine în acest an cu o noutate, un loc de joacă pentru copii, care va promova baschetul  pentru generațiile mai tinere! Sala de jocuri va fi prezenta prin diferite mijloace și elemente de baschet, prin care încercam să descriem copiilor și părinților frumusețea baschetului.

Constanța Streetplay este ultima șansă de calificare pentru turneul final a circuitului 3x3 Superbet Tour 2016, după evenimentele disputate de-a lungul acestei veri la Ploiești, Craiova și București. Marea finală va avea loc între 26 și 28 august, la București, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni.

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

Constanța Streetplay, un turneu marca Sport Arena Streetball, este organizat de Asociația Terra Semper Fidelis în colaborare Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria Municipiului Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Evenimentul este susținut pe plan local de Ciuc Radler, Alpromt, Hesperis, Ferma Stoian, Radio România Constanța și Asociația Județeană de Baschet Constanța,

Circuitul national 3x3 Superbet Tour este susținut de Superbet, Gatorade, Casio G-Shock, Nike, Vitamax și Bicicletele Pegas. Powered by Kiss FM și Vice.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate