Stiri

Sonia Ursu și Eli Pavel, contribuție decisivă în ultimul joc din campionatul Cehiei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2017

Internaționalele Sonia Ursu și Eli Pavel, colege de echipă în Cehia la DSK Basketball Nymburk, au reușit o prestație de excepție în ultima victorie a echipei în campionatul intern. Cele două au fost cele mai productive sportive de pe teren, reușind împreună un total de 42 de unități la eficiență din totalul de 93 al echipei. 

DSK Basketball Nymburk a câștigat pe teren propriu duelul cu echipa Loko Trutnov, scor final 80-61. Echipa baschetbalistelor noastre ocupă locul 4 în ierarhia cehă cu 13 meciuri câștigate și 6 pierdute. 

Revenind la prestația româncelor, Sonia a fost MVP-ul partidei, fiind și cea mai bună marcatoare de pe teren, dar și cea mai eficientă. În 27 de minute petrecute pe parchet, titulară, Ursu și-a trecut în cont 18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și doar o minge pierdută, totul pentru un indice la productivitate de 22 de unități. Sportiva a avut o zi foarte bună la aruncări cu 4/8 din interiorul semicercului, 2/2 de la mare distanță, respectiv 4/4 din dreptul liniei de fault. 

În 17 meciuri jucate pentru Nymburk în campionat, Sonia Ursu a contabilizat medii de 10.2 puncte, 5.2 recuperări, 2.4 pase decisive, 2.1 intercepții și 2.5 mingi pierdute, având 11.9 la eficiență, totul în 19.8 minute petrecute pe suprafața de joc. Sonia este a doua cea mai eficientă jucătoare a formației cehe în acest sezon. 

De cealaltă parte, pivotul Elisabeth Pavel, chiar dacă a venit de pe banca de rezerve, și-a ajutat din plin echipa. În cele aproximativ 16 minute jucate, sportiva a fost destul de aproape de un double-double cu 9 puncte marcate și 7 mingi recuperate. De asemenea, Paveș și-a mai trecut în cont 4 pase decisive, o intercepție și 2 mingi pierdute pentru un total final la productivitate de 20 de unități. Românca a fost aproape perfectă la aruncări cu 3/4 de la 2 puncte și 3/3 de la linia de libere. 

Eli a bifat 11 prezențe pe parchet în acest sezon pentru trupa din Cehia, iar mediile acesteia sunt de 8.1 puncte, 3.9 recuperări, 0.8 pase decisive, 1.1 intercepții, 1.9 mingi pierdute, respectiv 9.2 la eficiență, totul în 15.1 minute jucate pe meci. 

Sonia, Elisabeth și compania mai au de disputat 3 partide din sezonul regulat, iar următorul joc va fi în deplasare pe terenul celor de la Slovanka MB, echipa de pe locul 10. 

*Foto: Facebook Basketball Nymburk - women

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!