Stiri

Sonia Ursu Kim joacă în Coreea de Sud în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.09.2018

Sonia Ursu Kim s-a întors în Coreea de Sud pentru noul sezon, la Woori Bank Hansae. Va fi a doua experiență pentru componenta naționalei de senioare  a României la Woori Bank, după cea din sezoanele 2012-2013 și 2013-2014. În 2013 câștiga titlul și cupa, iar în februarie 2014 a revenit în campionatul românesc. În ultimele două stagiuni a jucat în Cehia și Polonia.  

Extrema de 25 de ani a evoluat în perioada de pregătire în trei partide pentru Woori Bank. Conform statisticilor de pe site-ul noii sale echipe, în primul meci, cu KEB One, a jucat 26 de minute, cu 7 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 3 mingi pierdute și 3 capace. În a doua partidă a evoluat 22:19 minute, cu 6 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive cu WKBL. În al treilea meci, cu Shinhan Bank, încheia în double-double, cu 10 puncte și tot atâtea recuperări. Woori Bank Hansae a câștigat ultimele 6 ediții ale campionatului Coreei de Sud. La ultimul titlu a contribuit și Destiny Williams, care a început sezonul la CSM Satu Mare.

Pe jumătate coreeancă, Sonia Ursu Kim a avut prima experiență în campionatul din Coreea de Sud la 19 ani, unde a mers în 2012, după ce a evoluat pentru Olimpia București. Aceasta declara pentru site-ul nostru atunci că viteza de joc, sala de forță zilnic și jocul de echipă sunt diferite în baschetul din Coreea de Sud față de cel din România.

Extrema a jucat 5 meciuri de campionat în primul sezon la Woori Bank, conform statisticilor oferite de basketball.asia-basket.com, varianta asiatică a eurobasket.com. Ursu a avut atunci medii de 1.6 puncte și 1.4 recuperări în 2.2 minute/meci. A jucat 2 minute și în primul meci al finalei campionatului. A avut-o atunci coechipieră pe Tina Thompson, care a evoluat la MCM Târgoviște la începutul acestui deceniu.

În sezonul 2013-2014, jucătoarea originară din Suceava a intrat în 6 meciuri de campionat. Media de minute s-a apropiat de 13 și a contribuit cu 3.8 puncte/meci, 4.5 recuperări și 1.3 pase decisive. În februarie 2014 revenea în Liga Națională, la Olimpia CSU Brașov. A jucat la Brașov și în sezonul 2014-2015.

În stagiunea 2015-2016 a evoluat pentru CSU Alba Iulia, cu care a câștigat Liga Europei Centrale și a jucat finala Ligii Naționale. În 2016 a plecat în campionatul Cehiei, la DSK Nymburk, unde a fost coechipieră cu colega de la națională, Elisabeth Pavel. DSK Nymburk a ajuns în semifinalele campionatului în 2017.

În ultimul sezon Sonia Ursu a jucat pentru două formații. A început în Polonia, la KS Sleza Wroclaw, cu care a participat și în EuroCup. În 7 meciuri din competiția europeană a avut medii de 6.4 puncte și 2.6 recuperări în aproximativ 15 minute. În campionatul polonez a evoluat în 16 partide, cu 3.5 puncte și 2.9 recuperări în puțin peste 11 minute/partidă.

În luna februarie a revenit în Cehia, la Valosun KP Brno. Cu noua sa formație a ajuns în finala campionatului, pierdută cu 0-3 în fața celor de la USK Praga, fostă câștigătoare a Euroligii. În 15 meciuri jucate pentru Valosun, Ursu a contribuit cu medii de 11.7 puncte, 7.4 recuperări și 3.2 pase decisive în 30 de minute/meci.

În această vară a participat la europeanul de 3x3 cu naționala României, trecând de faza grupelor. Sonia Ursu Kim a făcut parte din reprezentativa care în 2016 câștiga argintul european. A jucat în toate cele 4 partide pentru naționala de 5 la 5 în calificările pentru europeanul din 2019, având medii de 5 puncte, 4.8 recuperări și 1.5 pase decisive în 22.2 minute.

*foto: rookie.co.kr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!