Stiri

Sport Arena Streetball începe în luna iunie

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.04.2015

Pentru al 11-lea sezon la rând, Sport Arena Streetball, cel mai mare campionat de baschet 3x3 din România, va fi din nou atracția verii pentru pasionații sportului cu mingea la coș în special și de sport în general.

Conform unui comunicat de presă emis de Sport Arena Streetball, competiția, care a adunat peste 4.000 de participanți pe sezon în ultimii ani, va debuta în weekend-ul 5-7 iunie pe terenurile Sport Arena din Universitatea Politehnică București. Primul turneu va fi și un excelent prilej pentru naționala de baschet 3x3 a României să iși testeze forțele pentru Jocurile Olimpice Europene, care vor avea loc la Baku, în perioada 12-28 iunie.

„Pot spune că anul trecut am fost debutant la Sport Arena Streetball și în celelalte turnee de baschet 3x3, dar după titlul European cucerit la București si după locul patru obținut în World Tour la Tokyo, anul acesta voi reveni cu și mai multă energie și dorință de a juca”, a declarat Bogdan Popescu, fostul internațional român, citat în comunicatul de presă amintit mai sus.

Popescu, alături de Angel Santana, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan a adus României medaliile de aur la prima ediție a Campionatelor Europene de Baschet 3x3. Cei patru tricolori au alcătuit și echipa care a reprezentat Sport Arena Streetball în circuitul mondial. Team Bucharest a ocupat locul patru în FIBA 3x3 World Tour Final, care s-a disputat în Japonia, la Tokyo, iar în tot acest timp, Angel Santana și Cătălin Vlaicu au devenit singurii jucători din lume care au participat la toate cele trei finale mondiale de până acum (Miami 2012, Istanbul 2013 și Tokyo 2014).

„Primim deja e-mailuri prin care ni se solicită datele turneelor din acest an pentru ca oamenii să își poată programa concediile în funcție de turneele noastre. Ne bucură faptul că fenomenul Sport Arena Streetball există în continuare, după 10 ani de la primul turneu”, spune Radu Petre, managing partner al companiei Sport Arena, cea care împreună cu Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion, organizează competiția. „Turneele de baschet 3x3 organizate de noi au devenit un model de succes, recunoscut de FIBA și pe care încercăm acum să îl replicăm în alte țări, primul exemplu fiind Emiratele Arabe Unite, unde ne apropiem de finalul primului sezon”, a mai adăugat Radu Petre.

Programul complet al sezonului 2015 Sport Arena Streetball:

Turneul 1: 5-7 iunie

Turneul 2: 3-5 iulie

Turneul 3: 17-19 iulie

Turneul 4: 31 iulie – 1 august

Turneul Master: 2 august

Înscrierile pentru turnee se vor face pe site-ul www.3la3.ro, acolo unde puteți găsi și ultimele informații legate de competițiile organizate de Sport Arena. De asemenea, pentru al patrulea an consecutiv, Bucureștiul va găzdui, în zilele de 15 și 16 august, unul dintre cele mai puternice turnee internaționale de baschet 3x3 din sud-estul Europei, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, la care vor participa 12 echipe din Europa și patru din România.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate