Stiri

Sprijnul mamei, cheia succesului pentru Dario Saric

Paul Olar

Paul Olar
16.03.2017

Saric la vârsta de 16 ani, împreună cu mama și tatăl său

Dario Saric ne va fi adversar la EuroBasket 2017. Croatul legitimat la Philadelphia 76ers se află la primul său sezon în NBA. Ca orice jucător european, Dario a avut nevoie de o perioadă de acomodare cu baschetul nord-american.

Iar după o toamnă modestă în realizări, prestațiile lui Saric au început să se îmbunătățească. Specialiștii au găsit imediat și o explicație: sprijinul mamei sale. Cu alte cuvinte, mama lui Dario, Veselinka, s-a mutat în Philadelphia pe 15 februarie. De atunci și până în prezent, mediile sportivului ex-iugoslav au explodat: 19.7 puncte pe meci, 8.6 recuperări și 4.0 pase decisive. 

Înainte ca doamna Saric să sosească în Statele Unite, Dario înscria 10.7 puncte, 5.8 recuperări și 1.8 assist-uri. Deci diferența este sesizabilă, și o explică chiar jucătorul originar din Sibenik:

„Mama mă completează. Are grijă de mine și mă face să mă simt ca și cum aș fi acasă. Poate că nu se pricepe la baschet ca un antrenor, dar înțelege momentele esențiale. Spre exemplu, îmi spune când mă grăbesc, când greșesc ceva. Se întâmplă să am meciuri proaste și să mă critice. Dar poate să facă asta, bineînțeles! Este mama mea”, a spus Saric.

Din păcate, există și unele vești proaste pentru fanii francizei conduse în trecut de Allen Iverson. Mama lui Saric se va întoarce în Croația săptămâna viitoare, după partida băieților lui Brett Brown cu Boston Celtics. Unii au început deja să facă calcule și să se întrebe cum vor încheia 76ers sezonul.

Noi, la rândul nostru, ne facem griji. EuroBasket începe peste fix 168 de zile și Marcel Țenter știe deja un punct vulnerabil al oponentului. Însă ce vom face dacă doamna Veselinka vrea să vină la Cluj?

*Foto: tportal.hr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!