Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Srecko Sekulovic: „Câțiva jucători nu sunt cu echipa, se pare că au alte lucruri în cap”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.05.2014

BC Mureș se îndepărtează de cea de-a doua calificare consecutivă în finala Ligii Naționale, după ce a pierdut primele două jocuri ale seriei cu CSM Oradea din Arena „Antonio Alexe”. Prima confruntare a fost pierdută cu 74-80, în timp ce disputa secundă, cea din miercuri (14 mai) a fost cedată cu cu 74-90. 

Srecko Sekulovic, antrenorul grupării din Târgu Mureș, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă de după Meciul 2 despre partida în sine cu Oradea, spunând că jocul echipei sale a fost unul modest.

„Felicit echipa din Oradea din nou pentru victoria obținută. Am deschis mai bine meciul de azi, posibil și Oradea a crezut că-i va fi mai ușor. Am început bine, ne-am desprins la peste zece puncte. În continuare am făcut multe greșeli prostești, am rămas în urmă și nu am mai revenit în joc. 
Din păcate nu am reușit să schimbăm ritmul jocului. Nu ne-a ajutat atitudinea în acest meci. În plus, nu ne-au intrat nici aruncările de la distanță. Apărarea la interior a fost foarte modestă. Ca să fiu sincer tot jocul nostru a fost modest. Rezultatul final reflectă diferența dintre cele două echipe în această seară. Oradea este o echipă experimentată. A prins o zi foarte bună și azi ne-a omorât, așa cum procedează o echipă serioasă când prinde un adversar care nu e la capacitate normală”, a punctat Sekulovic, fiind citat de site-ul oficial al clubului din Oradea. 

Totodată, antrenorul ex-iugoslav s-a declarat nemulțumit, dezamăgit de atitudinea unor jucători, în special în partida a doua.

„După părerea mea câțiva jucători nu sunt cu echipa. Sunt prezenți fizic, dar nu și cu sufletul. Se pare că au alte lucruri în cap. Aceasta e concluzia mea după două meciuri în care nu au ajutat această echipă deloc. Știu că muncim bine și atmosfera este foarte bună la antrenament. E limpede că un antrenament nu se aseamănă cu un meci. Poate nu avem suficientă calitate pentru a obține mai mult. Mi se pare incredibil că în două meciuri nu am jucat nimic. Respect Oradea, este o echipă serioasă și așa mai departe, dar noi am fost zero în aceste meciuri. Nu avem forță, nu avem nimic. Suntem inferiori la toate elementele jocului de baschet: unu la unu, aruncări, recuperări, tot. Nu vreau să mai vorbesc de aruncări libere. Am ratat, cred, 10 libere în prima repriză. O echipă care se pretinde de top în această ligă nu are cum să rateze 10 libere într-o repriză într-un astfel de meci. Din punctul meu de vedere totul vine din partea mentală. Sunt dezamăgit, nu m-am așteptat ca echipa mea să joace atât de modest, în special într-un astfel de moment”.

În final, Srecko Sekulovic a prefațat ceea ce se va întâmpla la Târgu Mureș, acesta ținând să sublinieze faptul că, seria nu este încă jucată. 

„Ne întoarcem acasă. Speranțele noastre se leagă de meciurile de pe teren propriu. Nu știu dacă Martinic va putea să joace. Cu siguranță absența lui a contat foarte mult în aceste partide. Nu știu dacă va putea să joace la Târgu Mureș, însă e clar că avem nevoie de el. Nu vom renunța la luptă, de asta sunt convins. Să nu-și imagineze cineva că poate să vină la Târgu Mureș și să câștige ușor. Ne vom lulpta, nimic nu este jucat, avem un exemplu chiar în acest play-off că se poate reveni de la 0-2. Fiecare meci e diferit și nu are nicio legătură cu altul. Dacă Martinic revine avem forță. De asemenea, s-ar putea ca Ciric să joace. M-am gândit să-l folosesc și în acest meci, dar în ultima clipă am decis să nu schimb structura echipei. Poate e greșeala mea că nu l-am băgat azi. E posibil ca încă o săptămână de pregătire să-l ajute. La ce mi-au arătat astăzi câțiva jucători cu siguranță Ciric va fi pe foaia oficială la următorul meci”, a încheiat antrenorul. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Two left hand :

    Slepp well..the salary is coming...
    Stimate domnule antrenor...de mult trebuia trimisi acasa acei jucatori..si din banii cumparat de ex la galerie ceva...

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Big bang
    Oradea a jucat foarte bine, e greu sa-i opresti cand sunt pe val. In ambele partide au fost momente in care muresenii pur si simplu s-au predat, au aruncat prosopul si nu mai credeau nici ei revenire. De fapt cea mai mare problema a Muresului este ca nu au un lider. Cu sau fara Martinic ei nu au un jucator care sa-i conduca mental si tactic pe baietii din teren.

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    Two left hand
    Eu zic sa te mai interesezi putin, cam ce inseamna un club, cine ce atribuii are, nu de alta, dar te faci de ras in fata tuturor care citesc acest site. Antrenorul nu are nici o obligatie financiara fata de galerie......... Legat de meciuri, din pacate anumiti jucatori au stat prea mult pe banca, degeaba se asteapta de la ei tocmai acum o minune. Meciul doi, dupa pauza, fara istoric. Atacuri aiurea, individuale, sortite esecului, aparare aproape inexiestenta, ceea ce a permis oradenilor sa prinda aripi. Felicitari Oradea, au meritat victoria in ambele meciuri.

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Two left hand :

    magyari
    Unde am scris ca e atributia antrenorului....?...am zis de galerie ca exemplu..poate sa fie alte 100 exemple..eram suparat pe cei care sunt platiti degeaba uneori si atit...

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    banca
    BC Mures se bazeaza prea mult pe banca zic eu lunga (8 straini parca) si pe oboseaza adversarului. Nu sunt o mare putere, de Pitesti au trecut repet pt ca au banca lunga iar Pitesti nu a avut, acum cu un adversar pe masura s-a vazut valoarea. Slab, foarte slab au jucat...cu 7 straini plus niste romani decenti sa te rogi sa isi revina Martinic ca sa misti ceva....
    BV Oradea, sincer Achim a gestionat foarte bine! Imi pare rau de Paltinisanu ca numai joaca nimic de ceva vreme...

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    D-le Seculovik,
    IN primul,in al doilea si-n urmatoarele randuri,imi felicit echipa favorita,pentru victorie,si sunt foarte fericit vom juca finala anul acesta.DAR, in spiritul adevarului ,al baschetului,si frumusetii lui,as vrea sa spun ca in mare parte acest esec va apartine.Degeaba aruncati pisica la jucatori,au si ei partea lor de "contributie" dar d-stra sunteti responsabil de ce sa intamplat.Introduceti in astfel de meciuri importante jucatori care au facut banca,si pe care nu i-ati folosit nici macar in meciurile fara miza , doar pentru ca preferantii sa-si dea punctele pentru statistica personala si acum emiteti pretentii?!.-si va rugati sa-si revina Martinic(sa dea dumnezeu sa fie sanatos)dar cu o floare nu se face primavara.Parerea mea este ca nu stiti cand sa cereti time out,nu evaluati adversarul,nu va asumati responsabilitatea pentru jocul si rezultatele echipei.Eu daca as fi in locul d-tra mi-as da demisia ,as uita ca D-l Lungu din prea mult bun simt mi-a cerut colaborarea pentru inca un sezon.Aveti un lot de straini newfolositi,nefolosibili si uzati.Ar trebui sa ma bucure,ca ati pierdut ,dar nu pot pentru ca in tara asta a mea sunt atatia jucatori romani tineri,care stau pe banca pentru ca unii jucatori in prag de retragere cu pretentii financiare mari si foarte mari,sa fie in teren 40 de minute.Sa va mai pun o intrebare retorica -credeti ca un jucator ca Jelenic a meritat,sa-i desfiintati pe altii care sunt cu mult mai determinati decat el? N u dati vina pe Peciukas, Palti,Juki sau chiar Lupu,Vina este a dtra si suporta clubul consecintele.Venim la Mures opentru 3-0.!hai CSM ORADEA!

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Asteptari
    Ca si spectator neutru, sunt putin dezamagit de prestatia Muresului din primele doua meciuri, mult prea usor pierdute. Nu c-as simpatiza cu ei, in dauna Oradiei, dar de dragul baschetului si al spectacolului mi-as dori o revenire spectaculoasa pe parchetul de la Tg. Mures. Nu de alta, dar in cele doua meciuri ce-au deschis seria, Muresul n-a aratat nici pe departe ceea ce am vazut la ei in timpul sezonului regulat, si chiar cred ca cele doua protagoniste sunt de valoare foarte apropiata, deci meritam o semifinala mult mai echilibrata

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!