Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua împinge semifinala cu U-BT Cluj în meciul 4

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.05.2018

Steaua CSM EximBank București supraviețuiește în semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, după ce a reușit să câștige meciul 3 al seriei, pe teren propriu, scor final 79-71. Astfel, în urma acestui rezultat, bucureștenii au redus din deficit la general, 1-2, iar seria se mută în meciul 4, programat duminică, tot la București. 

Startul meciului din Sala Regimentului de Gardă a aparținut în totalitate oaspeților veniți de la Cluj-Napoca, care după 5 minute scurse din joc aveau deja un ecart de 10 puncte, 17-7, și porneau deciși spre a doua finală consecutivă în LNBM. Cu toate acestea însă, avântul băieților lui Silvă a fost imediat stopat, gazdele revenind pe nesimțite în joc grație unor minute de baschet aproape perfect. Steaua a remontat imediat rezultatul, intrând în actul secund cu un deficit de doar 2 puncte, scor 21-23. 

Mai mult de atât, forcing-ul roș-albastru a continuat și odată cu debutul secvenței secunde, reușind să treacă în avantaj în mai puțin de un minut de joc. Fraseniuc cu un lay-up, 23-23, respectiv Runkauskas cu o reușită de la mare distanță, 26-23, au semnat revenirea completă a amfitrionilor. La jumătatea sfertului 2, tabela din arena bucureșteană indica 36-31 pentru Steaua. Până la finalul primei reprize, având în spate un parțial de 20-14 pe întregul sfert 2, steliștii au intrat la vestiare cu un avantaj de 4 puncte, scor 41-37. 

Pauza mare le-a prins și mai bine vicecampionilor en-titre, în timp ce campionilor le-a turnat și mai mult plumb în ghete. Flowers, Falker, Runkauskas și compania au avut un start de sfert 3 fulminant, reușind în mai puțin de un minut și jumătate să ducă avantajul la 10 puncte, scor 47-37. Mai mult de atât, proporțiile scorului au început să capete forme total neașteptate, gazdele având și 13 puncte în față, 54-41, respectiv 14 puncte, 57-43. Până la finalul sfertului cu numărul 3, clujenii au mai reușit să reducă din diferență, parțialul fiind de 20-16 pentru Steaua, care a intrat în decisiv cu un ecart de 8 puncte, scor 61-53. 

Ultima parte a întâlnirii se anunța una electrizantă, cu Steaua care era nevoită să-și păstreze avantajul printr-o defensivă extrem de precaută, respectiv un atac susținut și deloc grăbit. De cealaltă parte, clujenii nu mai aveau nimic de pierdut și erau nevoiți să înceapă să riște. Cele 8 puncte avans ale roș-albaștrilor s-au diminuat extrem de rapid la doar 2, după câteva minute extrem de bune de joc ale alb-negrilor, 61-59, cu 6 minute rămase de jucat. A fost însă doar un foc de paie de moment din partea trupei lui Silvă, Steaua trecând din nou la timona jocului. Fără mari emoții Steaua CSM EximBank București și-a refăcut avantajul de la începutul sfertului 4, iar în urma unui parțial egal de 18-18, partida s-a încheiat cu o victorie a acestora la 8 puncte diferență, scor final 79-71. 

Punctele victoriei steliste în acest meci 3 cu U-BT Cluj au fost marcate de Brandon Taylor 15, Jonte Flowers 14, Marius Runkauskas 12, Dragan Zekovic 11, Iuri Fraseniuc 9, Randal Falker 8, Cătălin Baciu 5, Pavel Marinov 3 și Georges Darwiche 2. De cealaltă parte, de la U-BT au punctat Giordan Watson 18, Ousmane Barro 10, Nandor Kuti 9, Zeljko Sakic 9, Miha Lapornik 8, Adomas Drungilas 7, Alekasandar Rasic 4, Andrei Calnicenco 2 și Lasan Kromah 2. 

Meciul cu numărul 4 al seriei este programat duminică, 27 mai, cu începere de la ora 18:00, tot la București, fiind transmis în direct de DigiSport. O victorie a steliștilor ar trimite seria într-un decisiv infernal la Cluj-Napoca, în timp ce o victorie a campionilor de la U-BT i-ar trimite pe aceștia direct în finală. 

*Foto: Cătălin Soare @cronosmedia.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Steaua Cluj
    Eu mă așteptam la un joc mai intens al Clujului. Cu excepția a 1-2 jucători, pe restul parca nu-i interesa meciul. Oare sa ne bazam chiar numai pe terenul propriu? Le-am dat aripi, duminică va fi și mai greu.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rahan :

    Kromah
    Oare de ce juca Kromah doar 10:53 minute? Parcă se simte o tensiune între el și Silvășan.

    cu 5 ani în urmă (26.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!