Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua încheie seria negativă cu U-BT Cluj-Napoca

Eduard Popa

Eduard Popa
10.12.2017

steaua u bt

CSM Steaua Eximbank București a reușit o victorie muncită în fața celor de la U-BT Cluj-Napoca, scor 89-75, în prima reeditare din acest an a finalei de anul trecut. Partida a contat pentru etapa a opta a LNBM.

CSM Steaua a început meciul în formula Taylor, Darwiche, Marinov, Zekovic și Boone. De partea cealaltă Mihai Silvășan a ales să înceapă meciul cu Watson, Kuti, Kromah, Sakic și Barro.

U-BT Cluj a încercat în primul sfert să profite de mismatch-ul Kuti/Darwiche, cu Nandor jucându-l în low post pe Georges și reușind două faze excelente. CSM Steaua a replicat însă prin Zekovic și Boone. Reușitele lui Calnicenco au pus U-BT în față, scor 24-23 după primul sfert. U-BT Cluj a controlat prima jumătate a sfertului secund, iar după reușita lui Watson, scorul a ajuns 37-31. Finalul de repriză a aparținut însă Stelei, care după un run de 14-3 a intrat la vestiare cu un avantaj de 5 puncte, scor 45-40.

Jason Boone cu un and-one și Zekovic cu un coș de 3 puncte au pus 11 puncte în față pentru Steaua la începutul reprizei secunde, iar roș-albaștrii au dominat campioana și au reușit să își țină adversarii la distanță în mare parte din sfertul al treilea. U-BT a revenit în ultimele 30 de secunde ale sfertului, grație unei apărări agresive și a pressingului pe tot terenul iar înainte de ultima perioadă Steaua a intrat cu un avantaj de 8 puncte, scor 65-57.

În sfertul al patrulea Steaua a reușit din nou să evite capcanele puse de clujeni și, grație lui Zekovic și Brandon Taylor, au reușit să țină „Șepcile Roșii” la distanță. Au fost mai multe momente tensionate în care rivalitate dintre cele două echipe a ieșit la iveală, ca de pildă când Kuti s-a răstit la Boone după ce acesta l-a prins într-un bloc și a primit fault ofensiv, sau la finalul meciului, când același Boone a fost prins sub panou cu Barro.

Scor final 89-74 și Steaua rupe seria de înfrângeri consecutive în fața lui U-BT Cluj, care în sezonul precedent câștigase toate cele opt partide.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 27 de puncte, 6/10 de la trei puncte și 6 recuperări. Brandon Taylor a adunat la rândul său 21 de pct, cu 9 pase decisive dar și 8 turnovers. De partea cealaltă Lassanah Kromah a marcat 18 pct, în timp ce Giordan Watson a marcat 15 pct.

Cu această victorie Steaua ajunge la 5-3, în timp ce U-BT Cluj coboară la 6-2, dar rămâne lider după înfrângerea surprinzătoare suferită de Pitești la BC Mureș.

Etapa viitoare CSM Steaua întâlnește Timba Timișoara, în timp ce U-BT Cluj-Napoca joacă în deplasare la SCM U Craiova.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!