Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua învinge BC Timișoara după ce a controlat mare parte din joc

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
16.02.2014

Liga Națională

Etapa 18

 

83-69

8-9 Statistică 8-10

Duelul dintre Steaua și BC Timișoara a reprezentat pentru ambele echipe o „finală” pentru atingerea obiectivului de a se califica în play off.  Vor mai exista șanse pentru cele două formații, dar victoria Stelei va cântări foarte mult în această luptă.

O prima surpriză a meciului a venit din partea lui Dragan Petricevic, prin alegerea de a-l include în lot pe Radulovic, în detrimentul lui Anthony Lee. 

Primul sfert începe cu ambele echipe extrem de încrâncenate. Apărarea om la om a Stelei a fost foarte energică încă din primul minut. Gazdele și-au presat adversarii și i-au obligat să greșească, însă nici bănățenii nu s-au lasăt mai prejos, chiar cu prețul faulturilor. După 5 minute de joc, Steaua conducea cu 12-6 și Dragan Petricevic s-a văzut nevoit să ceară time-out. Timișoara a pierdut multe mingi în atac, aspect de care Steaua a profitat din plin, reușind puncte ușoare pe contraatac.

Cu mai puțin de un minut de joc din primul sfert, când bănățenii au reușit să se apropie la 3 puncte, Mills reușește o fază spectaculoasă cu un capac la Fenn, iar în atacul următor la Stelei Bosnjak repetă faza la Jovanovic. În final, după 10 minute scorul a fost de 20-17.

Sfertul doi a început identic cu primul din punct de vedere al jocului, singura diferență fiind că Timișoara a recuperat mai mult în defensivă. Astfel a reușit să egaleze la 20 destul de repede. Alb-violeții au trecut în avantaj când mai erau 5 minute până la pauză, 23-26, după o perioadă de joc în care steliștii cu comis multe faulturi și și-au redus procentajul de reușite la aruncări. De ambele părți consumul de energie a fost unul deosebit, însă acest lucru nu s-a văzut din tribune, fazele spectaculoase succedându-se de la un panou la altul cu rapiditate. Scorul a fost unul extrem de strâns de-a lungul acestei prime jumătăți, diferența fiind de maxim 1-2 posesii. La pauză tabela a indicat 34-33, după o ratare a lui Conley în ultima secundă.

Sfertul al treilea a început mai bine pentru Steaua, care s-a distanțat rapid la 12 puncte, în special prin aportul lui Gallimore și Tudor, însă a comis și mai multe faulturi. Nyakundi, Stănescu și Gallimore ajunseseră la câte 3 greșeli personale. Timișoara nu reușește să mai marcheze nimic și, în plus, elevii lui Petricevic nu fac față nici la recuperare. În 6 minute de joc Steaua a avut un parțial de 13-2, timp în care i-a ieșit cam tot ce a încercat. Oaspeții au lăsat impresia că în acest sfert au cedat complet inițiativa, scorul înainte de ultima parte a jocului fiind de 61-46.

Letargia Timișoarei este evidentă și la începutul sfertului patru. Aspectul jocului nu suferă modificări importante, în afara unor aruncări de 3 puncte reușite oaspeți, care îi apropie la 9 lungimi de adversari.  În a doua jumătate a perioadei de joc, Steaua da semne de oboseală, spre deosebire de bănățeni care forțează și se apropie la 5 puncte. Ecartul este mărit imediat de către Mills, care a reușit 3 puncte în urma unui coș cu fault, ceea ce a dat o gură de oxigen militarilor. 

Finalul de meci a fost unul spectaculos, cu Timișoara încercând să revină și Steaua apărându-și avantajul. Cu puțin peste un minut înainte de final, roș-albaștrii și-au dus avantajul la 9 puncte și învingătoarea era decisă. Cu atât mai mult cu cât după ce s-a intrat în ultimele 60 de secunde, Durasovic a marcat un coș de 3 puncte, ridicând scorul la 81-69. Petricevic a cerut time-out, dar Gacesa și-a ratat șansa din spatele semicercului și în faza următoare Tudor a marcat 2 puncte ușoare. Scor final 83-69 și lupta pentru play-off a devenit extrem de  strânsă.

De la Steaua s-a remarcat cu un joc entuziasmant Garry Gallimore, fost jucător al Timișoarei. El a marcat 21 de puncte la care a adăugat 6 recuperări. O evoluție bună a avut-o și Durasovic, cu 13 puncte și 7 recuperări, urmat de Stănescu cu 12 puncte și 7 recuperări. 

Pentru BC Timișoara singurii jucători care s-au evidențiat au fost Zlatko Jovanovic, care a marcat 25 de puncte, secondat de Vasojevic cu 18 și Conley cu 10 puncte și 6 recuperări. 

În urma acestui meci, Steaua, care are un joc mai puțin disputat, ajunge la 8 victorii și 9 înfrângeri, iar Timișoara are 10 eșecuri din 18 meciuri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!