Stiri Cupa României Masculin

Steaua, învinsă pe propriul teren la primul meci din 2015

Andrei Militaru

Andrei Militaru
05.01.2015

Steaua CSM Eximbank are un început ezitant de an. Liderul la zi al campionatului naţional de baschet a pierdut prima confruntare jucată în 2015, acasă, cu BC Mureş Târgu Mureş, meci contând pentru turul sferturilor Cupei României. Elevilor lui Bacevic pare că nu le-au priit sărbătorile, pierzând disputa contra formaţiei mureşene cu 79-91.

Gazdele au început mai bine partida, reuşind un prim sfert foarte bun. Watson a marcat primele puncte ale steliştilor în 2015, iar Barac a înscris în stilu-i caracteristic, cu o aruncare splendidă de 3 puncte în debutul jocului. Oaspeţii au încercat să ţină aproape prin aruncările reuşite ale lui Dykes şi Adamovic, însă steliştii au rupt ritmul în minutul 4.41, când au marcat şapte puncte consecutiv. Nicoară a ieşit şi el la rampă şi, împreună cu Everett, au înscris câteva coşuri splendide, care au stârnit ropote de aplauze. Sfertul 1 s-a încheiat cu un avantaj liniştitor pentru Steaua, 28-17 şi părea că echipa bucureşteană nu va avea probleme să se impună.

Dar lucrurile au stat total diferit în următoarele două sferturi, când gazdele au fost de nerecunoscut. Partea a doua a început tot cu Steaua la timonă, care a punctat din nou prim Amis şi Nicoară. Ceskovic de la oaspeţi a dat, însă, semnalul revenirii cu o aruncare de 3 puncte în minutul 5.42.  Barac şi Everett  au încercat să menţină avantajul, dar mureşenii şi-au dat seama că pot profita de greşelile comise de roş-albaştri şi au înscris de mai multe ori pe contraatac. Minutele de final ale sfertului secund le-au aparţinut oaspeţilor, care, prin Dykes şi Lazăr, s-au apropiat vertiginos. Sfertul secund a fost adjudecat de Mureş cu 23-18, dar Steaua avea încă avantaj la general.

Însă, partea a treia a fost de coşmar pentru gruparea din Capitală, care n-a reuşit decât 9 puncte. În acest sfert, pe teren a existat practic o singură echipă coordonată excelent de aceiaşi Lazăr şi Dykes. Steliştilor nu le-a ieşit nimic, în vreme ce mureşenilor le-a intrat fiecare aruncare şi astfel, în minutul 4.40, tabela a indicat pentru prima dată avantaj pentru BC Mureş, scor 54-52. Dykes şi Adamovic au punctat lejer cu lovituri de 3 puncte şi au mărit avansul, în vreme ce Baro a fost fără greşeală la linia de libere. Sfertul al treilea a fost câştigat net de oaspeţi, scor 31-9, situaţie care a făcut ca misiunea Stelei în sfertul al patrulea să devină imposibilă.

Chiar dacă şi-au adjudecat ultima parte cu 24-20, a fost insuficient pentru stelişti să poată emită pretenţii de la acest meci. Conştienţi că au rămas mult în urmă, roş-albaştrii au pornit cursa de urmărire. Nicoară a fost omul care a sunat revenirea, dar mureşenii nu s-au lăsat intimidaţi şi şi-au văzut în continuare de joc. Chiar dacă au fost minute bune de dominare a gazdelor, oaspeţii au ştiut să se apere exact şi să păstreze avansul confortabil obţinut în sfertul al treilea.

Senzaţia generală după acest meci a fost că Steaua s-a lovit de un adversar puternic şi foarte determinat, care a ştiut să anihileze perfect armele principale ale liderului din campionatul intern. Rămâne de văzut dacă acest duş rece îi va trezi pe elevii lui Bavcevic pentru duelurile extrem de grele ce se anunţă în campionat. S-a terminat 91-79 pentru BC Mureş, care porneşte cu prima şansă la calificarea în Final Four-ul Cupei României. Returul se va disputa peste cinci zile, pe 10 ianuarie, la ora 18.00.

* FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

9 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    comentariu
    Multumim comentariului "impartial" de la TV ....
    Comunisti astia ...

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      bigiuly
      Lasa-i in amarul lor! ... important este ca am castigat!

      cu 9 ani în urmă (05.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Lazăr = Lazár
    ... sau măcar Lazar. Nu-i tâlciţi numele, că doar nici autorului nu i-ar plăcea să i se zică Katona András. :)

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Comentariu tv
    A fost de-a dreptul suparator sa auzi cat era de suparat comentatorul cand punctau Muresenii si cat era de entuziasmat cand inscriau stelistii! La final se imbarbata: " mai exista si meciul retur"... penibil!

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      +
      Si cat era de ferm convins la faulturi mai greu vizibile acordate impotriva Stelei si apoi se dezumfla la reluare cand se vedea clar faultul. :)

      cu 9 ani în urmă (05.01.2015)
    • YMCA alin67:

      comenatori
      Ma bucur ca ati remarcat si voi faptul ca Lecca si mai ales Abramescu,sunt complet aserviti Stelei (nu doar Asesoftului). M-as fi bucurat sa o faceti si la un articol anterior,la victoria Stelei cu Pitestiul,cand un "suporter" al liderului (am pus ghilimele pentru ca, dupa cum arata azi sala nu cred ca sunt prea multi,daca or fi,in afara de fosti jucatori si actuali sponsori),m-a jignit cand am sustinut asta. Felicitari pentru victorie. Nu am obiceiul sa fac asta,pentru ca nu sunt ipocrit si ma bucur doar de victoria echipei mele de suflet,dar asta seara chiar mi-ati facut o bucurie. Sper sa nu dati gres in propriul fief.

      cu 9 ani în urmă (05.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    BRAVO!!!!
    A fost o victorie superba , Dykes a fost imperial cu 25 de puncte si 8 assisturi se pare ca din retur fata echipei se va schimba in bine odata cu venirile lui Dykes si Gajovic Sa umplem simbata sala si sa-l intimpinam cum se cuvine pe Kyndal. Comentator de rahat. HAI BC MURES!!!!

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Steaua pulverizata
    Cam asa ar trebui sa sune titlul. Daca Mures-ul tinea ritmul in Q4, sareau de 100 pct. Ma astept la o reactie de orgoliu in returul de sambata, altfel actuala pozitie in Liga este foarte mincinoasa (sau noi suntem foarte buni).

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    o minune azi muresul
    Sunt incantat de acest rezultat dar am mari emotii pt arbitrajul din retur steaua va fi ajutata puternic in acest retur de camp.unii viseaza la o finala ploiesti steaua .....

    cu 9 ani în urmă (06.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!