Stiri Liga I Masculin

Steaua 2 învinge la limită pe Phoenix Corona

Costin Marinescu

Costin Marinescu
18.11.2013

Steaua CSM EximBank 2 a învins cu 62 - 60 (13-8, 20-21, 15-20, 14-11) pe Phoenix Corona Brașov într-o partidă din cadrul etapei a 8-a a Ligii 1 masculin.

Steliștii au avut parte de un meci mai dificil decât se așteptau. Conform steauabaschet.ro, site-ul oficial al grupării bucureștene,

După un prim sfert în care ambele echipe au marcat împreună doar 21 de puncte (13-8), Steaua a reușit să-și păstreze avantajul pe parcursul următoarelor zece minute, mai ales după un debut de sfert doi foarte bun, în care a marcat nouă puncte consecutive. Însă oaspeții au forțat tot timpul și au reușit să rămână în joc, scorul pauzei fiind 33-29.

După pauza mare roș-albaștrii, antrenați de Stojadin Markovic și Claudiu Fometescu, au avut din nou un forcing și s-au distanțat la șapte puncte, 44-37, la jumătatea sfertului trei. Corona a găsit însă din nou resurse și după un run de 10-0 a trecut la conducere, 44-47.

Ultimul sfert a fost unul nebun, cu ambele echipe trecând la conducere, sau cu o serie de situații de echilibru pe tabelă, însă în cele din urmă steliștii au rezistat încrâncenării adversarului și au terminat partida învingători.

Ionel Dodoc (foto) a fost cel mai eficient jucător din tabăra învingătorilor, cu 11 puncte și 5 recuperări. Aurel Urucatu a marcat la rându-i 11 puncte, la care a adăugat 6 recuperări, dar s-a și accidentat la genunchi și riscă o nouă perioadă de indisponibilitate. Radu Paliciuc a terminat cu 8 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, iar  Vladimir Biasutti și-a trecut în cont 10 puncte și 6 recuperări.

Cu 20 puncte marcate și 6 recuperări, Sergiu Souca a fost cel mai bun jucător al oaspeților. Andrei Mureșan a reușit 16 puncte și 5 recuperări, iar Răzvan Găman 14 puncte.

În urma acestui rezultat, Steaua își îmbunătățește recordul la 5 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Phoenix are un bilanț de o victorie și 6 meciuri pierdute

Etapa următoare Steaua va întâlni pe Concordia 2 Chiajna, în timp ce Phoenix Corona va juca cu concitadina d ela CSU Cuadripol.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!