Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București și SCM U Craiova se întâlnesc la reluarea Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.12.2018

Liga Națională de Baschet Masculin se reia după jocul echipei naționale de seniori a adus  o pauză pentru cluburile din România. În etapă cu numărul se întâlnesc CSA Steaua București și SCM U Craiova. Partida este programtă luni, 3 decembrie, de la ora 19:45 în sala Mihai Viteazul din București.

Cele două formații se întâlnesc pentru prima în acest sezon competițial, chiar dacă turul s-a încheiat în grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Steaua și Craiova ar fi trebuit să se întâlnească chiar în prima etapă a sezonului dar meciul a fost amânat la cererea bucureștenilor, care și-a conturat lotul și au început pregătirea cu puțin înainte startului de sezon.

CSA Steaua este abia a 7-a echipă în clasamentul grupei valorice A cu 3 victorii și 3 înfrângeri, dar cu un record mai bun decât echipa de pe 6, SCM Timișoara care are  2 victorii și 5 înfrângeri și un meci mai . Elevii lui Sasa Ocokoljic au totuși un moral bun după ce au legat două victorii la rând, una pe plan intern și una în FIBA Europe Cup. Steaua a trecut clar de rivalii de la Dinamo cu scorul 81-66 și în Europa a reușit să bifeze o victorie pe palmares cu Cherkaski Mavpy.

De partea cealaltă, SCM U Craiova este singura echipă din LNBM cu o singură înfrângere la activ. Oltenii au 5-1 la general și se află pe trei în clasament, după U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, fiecare cu un joc în plus însă. Elevii lui Aco Todorov au încheiat luna noiembrie cu două victorii și o înfrângere. Craiova a început luna cu o înfrângere pe terenul lui U BT Cluj-Napoca, după care a câștigat acasă cu BCM U Pitești și în deplasare la SCM Timișoara.

Steaua are un shooter veritabil în acest sezon în persoana lui Ante Delas, cel care este cel mai bun marcator al echipei cu 17.2 puncte pe meci. Pentru Craiova achiziția de ultim moment, Morris Curry, este principalul marcator al echipei cu 15.3 puncte. Skylar Spencer este principaul jucător la recuperare a Stelei cu 6.8 mingi prinse la panou pe meci,  în timp ce la Craiova, extrema Goran Gajovic este cel mai bun jucător la recuperare cu o medie de 5.8.

Partida de luni va fi arbitrată de o brigadă de arbitrii formată din Alin Faur, Dragoș Nicolae și Costin Bogdănescu. Comisar al partidei va fi Mircea Martiș.

Duelul dintre CSA Steaua București și SCM U Craiova va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!