Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București și Sasa Ocokoljic au încetat colaborarea

Bogdan Isailă, Eduard Popa

Bogdan Isailă, Eduard Popa
01.07.2019

Steaua București și Sasa Ocokoljic au încetat colaborarea

sasha ocokoljic pleaca steaua

Sasa Ocokoljic nu mai este antrenorul Stelei București. Informația a fost confirmată chiar de antrenorul sârb, care părăsește banca militarilor după un singur sezon petrecut în funcția de principal.

În vara lui 2018, Ocokoljic a fost numit antrenor principal la Steaua București, imediat după ruptura cu CSM București. Antrenorul sârb a avut o misiune dificilă după exodul de jucători de la Steaua, aceea de a format un lot competitiv într-un timp scurt. Militarii au avut un start mai dificil de sezon, în special în grupele FIBA Europe Cup, acolo unde au câștigat un singur joc. În Liga Națională de Baschet Masculin, Steaua a reușit să se califice în playoff dar a fost eliminată în prima rundă de U BT Cluj-Napoca.

Sasa Ocokoljic a fost asistentul lui Jukka Toijala la Steaua timp de două sezoane. Formația militară a jucat două finale ale LNBM cu acest duo pe banca tehnică, însă ambele au fost pierdute.

Antrenorul născut pe 21 octombrie 1976 și-a început cariera de antrenor la CSU Asesoft Ploiești, ca asistent al regretatului Vladimir Arnautovic. Ocokoljic avea să încheie sezonul 2014/2015 ca principal la Asesoft, echipă cu care câștiga titlul de campion al României.

Ca jucător, Sasa Ocokoljic a evoluat în țara noastră la Asesoft Ploiești în perioada 2004/2007 și a reușit să câștige cu prahovenii atât titluri naționale cât și FIBA Europe Cup. În cariera lui a mai jucat la BC Kiev (Ucraina), Zlatorog Lasko (Slovenia), Ironi Naharia (ISrael), Swisslion (Serbia), Keravnos (Cipru), PBG Poznan (Polonia), Feni Industries (Macedonia), Borac Cacak (Serbia) și Ricoh Amsterdam (Olanda).

Acum, rămâne de văzut cum se va orienta Steaua București și dacă va alege tot un antrenor străin sau va merge pe mâna unui antrenor autohton pentru ocuparea funcției de antrenor principal. Din sursele noastre, negocierile ar fi extrem de avansate cu un fost internațional român.

*foto: sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmmm
    Cătălin Burlacu?

    cu 4 ani în urmă (01.07.2019) Raspunde
  • jiji :

    sper sa nu
    Sper sa nu se adevereasca scenariul cu Burlacu principal la Steaua.Cred ca ar fi mai bine sa inceapa cu munca de jos, pana invata ceva despre ce inseamna a fi antrenor, altfel Steaua va fi compromisa si anul acesta, la fel ca si anul trecut.

    cu 4 ani în urmă (02.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!